Foci: Most nem a feljutás, hanem a bejutás a cél a csapat előtt

A legpesszimistábban Mózner János vezetőedző nyilatkozott, amikor a szerdán megtartott szurkolói ankéton tippelni kellett, hányadik helyen végez a csapat ebben a szezonban. Ő az ötödik helyet célozza meg, míg a jelenlévő játékosok szinte egyhangúan a harmadik helyre várják a gárdát. A mostani bajnokságban nem a feljutás, hanem a bejutás a tét, ugyanis a következő, 2013/2014-es szezonban már csak egy NB II lesz, amelyet a jelenlegi két csoport legjobbjai alkotnak majd.

Bodonyi Béla – aki az ankéton igazán két tisztségében is válaszolgatott a kérdésekre, hiszen a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke és a Dunakanyar Vác csapatát fenntartó kft sportigazgatója – őszintén és részletesen beszélt a szezon elejére kialakult helyzetről. Szerinte, bár a csapattól sokan távoztak, összességében az új igazolásokkal sikerült erősödni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Ezt mutatja, hogy a váciak az elmúlt hétvégén idegenben remek játékkal győzték le a Kazincbarcikát és ez alapján a holnapi, szombati, Szeged elleni hazai mérkőzésünkön is három pontot vár a sportvezető a gárdától. Külön öröm, hogy a VVLSE, amely az utánpótlás erős bázisa, a nagy csapatnak már több fiatalt tudott adni, akik bemutatkozhatnak a második vonalban éles körülmények között is.

Egy újságírói kérdésre Bodonyi Béla elmondta: a megígért városi támogatásból csak lassan és nagy késésekkel csordogálnak a pénzek, emiatt például az utánpótlás egyesületben ebben a hónapban nem tudtak fizetést adni. Kérdéseikre mindig később időpontot megjelölő választ kapnak, ezért egyelőre nagy a bizonytalanság. Más a helyzet a nagy csapatot üzemeltető kft esetében, ott az új tulajdonos vállalta, hogy mindig időben rendezi a fizetéseket és elegendő pénzt ad a csapat fenntartására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Ott volt a szurkolói ankéton Berki Krisztián is, aki az angol befektető képviseletében azt mondta: Vácott tulajdonképpen egy kísérlet folyik, hiszen teljesen külön kezelik a menedzsmentet és külön a sportot. Ez például Angliában jellemző megoldás, hazánkban azonban a legtöbb klubnál nincsenek tiszta viszonyok.

Berki Krisztián hosszan ecsetelte, mit várnak el a csapattól – a bejutást az új NB II-be mindenképpen -, s elmondta, hogy hamarosan aláírnak egy újabb megállapodást a kft korábbi tulajdonosával, Héger Józseffel. Ha ez megtörténik, akkor a cég új tulajdonosai gyakorlatilag megszabadulnak annak a több mint 18 millió forintos váltónak a kifizetésétől, amelyet még a kft korábbi vezetője, Ofella Zoltán írt alá.

A váciak szombaton este a Szeged ellen játszanak bajnoki meccset. Az idén a belépők 900 forintba kerülnek, a nyugdíjasok és a diákok kedvezményesen vásárolhatják meg a jegyeket. A csapatvezetők szeretnék, ha végre a jó játék sok szurkolót vonzana a stadionba, mert biztosak benne: győzni csak akkor lehet nagy eséllyel, ha lelátón zeng a “hajrá Vác!” (munkatársunktól)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments