A megyei közgyűlés többségi szavazással jóváhagyta az új megyei főrendőr kinevezését

Pest Megye Közgyűlése 22 igen és 17 tartózkodás mellett elfogadta dr. Mihály István kinevezését a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság élére. Pintér Sándor belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – szeptember 1-jei hatállyal a 33 éves szakmai tapasztalattal rendelkező dr. Mihály István rendőr dandártábornokot bízta meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Dr. Mihály István a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően a PMRFK Budai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán vizsgálói beosztásban, majd a főkapitányság bűnügyi osztályán főnyomozóként teljesített szolgálatot.

1988. március elsejétől minimális megszakítással tizenkilenc éven át vezette az Érdi Rendőrkapitányságot, majd a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetésével bízták meg. 2010. november 1-jétől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt.

A közgyűlésen az új rendőrfőkapitány elmondta, hogy mindenkivel együtt fog dolgozni, akinek az a célja, hogy a Pest megyei emberek életét, hétköznapjait nyugodttá tegye. Egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy az érdi rendőrkapitányság megfelelő elhelyezése végre megtörténjen, elsősorban azért, hogy az embereket kulturált körülmények között tudják kiszolgálni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az ülésen megjelent Lajtár József rendőr vezérőrnagy országos rendőrfőkapitány-helyettes hangsúlyozta, hogy a rendőrség elkötelezett a változások mellett – a stabil vezetés és az eredményes működés feltételeinek megteremtésével, a képzettség növelésével, a feltételek javításával. Kiemelte a fegyelmezett gazdálkodás jelentőségét, s azt, hogy milyen fontos a személyes jelenlét, a szoros kapcsolat az emberekkel. Tájékoztatása szerint országos szinten 219 komplexum felmérése történt meg, amelyek felújítása, átépítése hamarosan megkezdődhet. (megyeháza) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments