A mélygarázzsal kapcsolatos vita folytatódik: a volt polgármester visszamutogat utódjára is

Legutób beszámoltunk róla, hogy az elmúlt csütörtöki testületi ülés előtt a magukat a mélygarázs károsultjainak nevező civilek petíciót adtak át a városvezetésnek, követelve a térfelszín azonnali megnyitását. A városháza előtt ott volt Bóth János (képünkön) korábbi polgármester, szocialista frakcióvezető is, akit szintén bíráltak a demonstrálók.

Az eset után, még csütörtökön közleményt adott ki a városháza, emelyben egyebek között azt írják: “Vác város 2011. évi teljes parkolási bevétele 48 millió 409 ezer forint volt összesen. Ezzel szemben a korábbi vezetés (dr. Bóth János) által aláírt bérleti szerződés évi 210 millió forintot határozott meg, valamint a beruházó által benyújtott költségszámítás további 28 millió 667 ezer 255 forint éves összes költséggel számol. Ez éves szinten közel 240 milliós kötelezettséget rótt a városra, miközben a várható parkolási bevételek az egész városban sem érik el az 50 milliós határt.”

A közleményre reagfált a megszólított, Bóth János is. ”Emlékeznek még arra, hogy ki ígért 1,4 milliárdért mélygarázst (csökkentett műszaki tartalom mellett jelenleg is 1,95 milliárdot szavazott meg a jelenlegi testület a mélygarázs bekerülésére)? Emlékeznek arra, hogy ki állította le 2010-ben engedélyek megtagadásával a majdnem kész beruházást? Ki akadályozta meg már 2010-ben a szükséges kisajátítást?  Mindez a Fördős-Tomori vezette Jobboldali Összefogás Frakció és az MSZP-t eláruló Ferjancsics ámokfutása, ma még felmérhetetlen károkozása.  Politikai ügyet  kreáltak a mélygarázsból hazugsággal és többségükkel visszaélve” – írja közleményében a volt polgármester, majd így folytatja: “A most össze-vissza citált számítások sok éve ismertek, mert nekünk nem volt titkolni valónk. Csak érteni kellene a számításokhoz, a kalkulációhoz, a 20 éves időhorizonthoz. Nem pedig dilettáns módon manipulálni az embereket, összekeverve a felszíni és a felszín alatti parkolást.”

A hétvégén sem csitultak az indulatok, Bóth János közleményére Ferjancsics László reagált. “Mert nem kellene felednie, hogy 2006 nyarán mint alpolgármestert kért meg távozásra (másodmagammal) hivatali helyiségéből, miután a mélygarázs témáját felvezető cég képviselőjének – még bármiféle döntés előtt – keresztkérdéseket tettem fel… Remélem, hogy a mai városvezetés sikerrel jár a mélygarázzsal kapcsolatos tárgyalásokon, bár ebben egyre kevésbé hiszek. Sajnos. Mégis, szurkolok nekik!” – írja a volt alpolgármester. ♦

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

5 thoughts on “A mélygarázzsal kapcsolatos vita folytatódik: a volt polgármester visszamutogat utódjára is

 • Major Zsuzsanna véleményének minden sorával egyetértek. Az ingyenes parkolást nem a váciak élvezik, hanem a vidékiek. A mélygarázst mielőbb át kell adni, és a belvárosban parkolást tiltó táblákat elhelyezni. A főteret pedig mindkét bejáratánál (Bécsi kapu – Köztársaság út)egy elektronikus zárral ellátni, amint azt a Görgey és Eötvös utcánál nagyon helyesen megvalósították. Az a kevés jogosult (busz, közérdekű jármű..) pedig kapjon távkapcsoló eszközt a behajtáshoz. Nem tudja elképzelni, aki nem itt él, hogy mennyi bosszúság ér bennünket nap mint nap. Ebből nem szabadna politikai ügyet kreálni, mivel minden nézetű itt lakó szenved.
  Belvárosi

 • Kedves Névtelen! Kár, hogy félreértette szavaimat. Én nem bántottam senkit, legfőképpen nem Major Zsuzsát, aki a maga szempontjai alapján értékelte a helyzetet. Csak arra akartam rávilágítani, hogy másnak más lehet a véleménye, ha ő is a saját szempontjai alapján mérlegel. Ha talál a sztavaim között akár csak egyet is, amellyel bárkit megsértettem, kérem, írja meg bátran.

  Szerintem az nem baj, hogy vitatkozunk. Az lenne a baj, ha kötelező lenne egy véleményen lenni.

  Továbbra is fenntartom: nem a parkolásért beszedett sarcból kell kifizettetni egy feleslegesen megépített mélygarázs milliárdos költségét. fizesse meg az, aki erre pénzt adott. Nevezetesen most éppen egy bank van birtokon belül, s bár ezt is kevesen tudják, az, hogy csak most lesz majd valamikor átadás, csak és kizárólag a bank lelkén szárad.

 • Kedves Borgoci on. Ha már válaszolt a hölgynek, hogy az ő nézőpontja meglehetősen egyoldalú, akkor nézzük meg az Önét. Hol van a válasz arra kérdésre, hogy – ki fizet Vácon súlyadót, -kik támasztják le a kocsijaikat esetleg napokon keresztül a parkolóhelyekre- kik parkolnak le a szemeteskukák elé, -kik állnak fel a járdákra stb. stb. Ezekre a kérdésekre miért nem adott választ? Ezzel nem kívánom a maga véleményét negligálni, de akkor írjuk azt, hogy “Én nem értek egyet az Ön véleményével, mert szerintem……….”. Amennyiben ez hangozna el, akkor nem csak a város lenne emberközpontú, hanem a véleményre reflektáló személy is. Ja igen. A nevezett hölgynek Ady után szabadon “…sem utóda, sem boldog őse, sem rokona sem ismerőse nem vagyok…”.

 • Azért a történet nem ennyire egyszerű, az Ön nézpontja meglehetősen egyoldalú. Ha fizetős egy városban a parkolás, akkor nem tesznek egyebet, minthogy a semmiért sqrcot szednek az autóstól. Az utat is az ő pénzéből építették, ha parkolókat alakítanak ki, többnyire azt is. Aztán ha használni akarja, még egyszer megfizettetik vele. Hurrá!
  Vácnak jó híre ment a világba, amikor megszünetette a fizetős parkolást. Szerintem nem is szabad visszaállítani, legfeljebb egy szűk belvárosi területen. Ez a mélygarázs egy halva született ötlet volt, ugyanúgy, mint a felfestett körforgalmak, de ha már megvan, akkor minden illetékes foggal-körömmel ragaszkodik hozzá.
  Én egy emberközpontú városban szeretnék élni, ahol a őpolgár nem egy strigula a nyilváéntartásban, ahol a civil társadalom erősebb, mint a regnáló hatalom, mert akkor a mi (többségi) akaratunk érvényesül majd és nem a pártoké.

 • És ez 48 millió Ft nem hiányzik a városnak? Kinek hasznos az ingyen parkolás ?
  A környékből Vácról tovább utazó vidékieknek, akik reggel letámasztják auóikat a belváros minden szabad négyzetméterén, esetleg több napig is ott hagyják. A munkába járó váci lakosok pedig, akik 4-5 óra körül hazamennek a munkából, képtelenek lakóhelyük környékén estig leparkolni.
  Ki fizet Vácott súlyadót? A vidékiek? Ki fizet Vácott kommunális adót ? A vidékiek? Akik gátlástalanul beparkolnak az utcán álló szemetes kukák elé, amit a házbeli nyugdíjasoknak kell a kocsik megkerülésével letolni az úttestre, hogy ki legyen ürítve, majd visszatolni, átemelve a magas járdaszegélyre? Sőt, felállnak a gyalogjáróra úgy, hogy egy babkocsit nem lehet eltolni mellettük. P Élhetetlen lett a belváros, az nem hajt be a sétáló utcákba, aki nem akar.A kétéves unokám kezét nem lehet elengedni a főtéren. Utoljára akkor láttam közterületfelügyelőt, amikor a saját házunk előtt meg akart büntetni, mert 20 cm-re belógott az autóm vége a buszmegállóba.
  Aki az ingyenes parkolást megszavazta nyilván a város széli zöldövezetben lakik, de pont neki nics pénze kifzetni a parkolást?
  Így mulat mostanában egy magyar úr?! Gálánsan kihajít az ablakon 48 milliót ?

  Major Zsuzsanna
  Vác, Erzsébet u.

hozzászólás