A mélygarázzsal kapcsolatos vita folytatódik: a volt polgármester visszamutogat utódjára is

Legutób beszámoltunk róla, hogy az elmúlt csütörtöki testületi ülés előtt a magukat a mélygarázs károsultjainak nevező civilek petíciót adtak át a városvezetésnek, követelve a térfelszín azonnali megnyitását. A városháza előtt ott volt Bóth János (képünkön) korábbi polgármester, szocialista frakcióvezető is, akit szintén bíráltak a demonstrálók.

Az eset után, még csütörtökön közleményt adott ki a városháza, emelyben egyebek között azt írják: “Vác város 2011. évi teljes parkolási bevétele 48 millió 409 ezer forint volt összesen. Ezzel szemben a korábbi vezetés (dr. Bóth János) által aláírt bérleti szerződés évi 210 millió forintot határozott meg, valamint a beruházó által benyújtott költségszámítás további 28 millió 667 ezer 255 forint éves összes költséggel számol. Ez éves szinten közel 240 milliós kötelezettséget rótt a városra, miközben a várható parkolási bevételek az egész városban sem érik el az 50 milliós határt.”

A közleményre reagfált a megszólított, Bóth János is. ”Emlékeznek még arra, hogy ki ígért 1,4 milliárdért mélygarázst (csökkentett műszaki tartalom mellett jelenleg is 1,95 milliárdot szavazott meg a jelenlegi testület a mélygarázs bekerülésére)? Emlékeznek arra, hogy ki állította le 2010-ben engedélyek megtagadásával a majdnem kész beruházást? Ki akadályozta meg már 2010-ben a szükséges kisajátítást?  Mindez a Fördős-Tomori vezette Jobboldali Összefogás Frakció és az MSZP-t eláruló Ferjancsics ámokfutása, ma még felmérhetetlen károkozása.  Politikai ügyet  kreáltak a mélygarázsból hazugsággal és többségükkel visszaélve” – írja közleményében a volt polgármester, majd így folytatja: “A most össze-vissza citált számítások sok éve ismertek, mert nekünk nem volt titkolni valónk. Csak érteni kellene a számításokhoz, a kalkulációhoz, a 20 éves időhorizonthoz. Nem pedig dilettáns módon manipulálni az embereket, összekeverve a felszíni és a felszín alatti parkolást.”

A hétvégén sem csitultak az indulatok, Bóth János közleményére Ferjancsics László reagált. “Mert nem kellene felednie, hogy 2006 nyarán mint alpolgármestert kért meg távozásra (másodmagammal) hivatali helyiségéből, miután a mélygarázs témáját felvezető cég képviselőjének – még bármiféle döntés előtt – keresztkérdéseket tettem fel… Remélem, hogy a mai városvezetés sikerrel jár a mélygarázzsal kapcsolatos tárgyalásokon, bár ebben egyre kevésbé hiszek. Sajnos. Mégis, szurkolok nekik!” – írja a volt alpolgármester. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
5 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Lukács Ilona
Lukács Ilona
2014. 10. 28. 10:56

Major Zsuzsanna véleményének minden sorával egyetértek. Az ingyenes parkolást nem a váciak élvezik, hanem a vidékiek. A mélygarázst mielőbb át kell adni, és a belvárosban parkolást tiltó táblákat elhelyezni. A főteret pedig mindkét bejáratánál (Bécsi kapu – Köztársaság út)egy elektronikus zárral ellátni, amint azt a Görgey és Eötvös utcánál nagyon helyesen megvalósították. Az a kevés jogosult (busz, közérdekű jármű..) pedig kapjon távkapcsoló eszközt a behajtáshoz. Nem tudja elképzelni, aki nem itt él, hogy mennyi bosszúság ér bennünket nap mint nap. Ebből nem szabadna politikai ügyet kreálni, mivel minden nézetű itt lakó szenved.
Belvárosi

Borgoci
Borgoci
2014. 10. 12. 15:27

Kedves Névtelen! Kár, hogy félreértette szavaimat. Én nem bántottam senkit, legfőképpen nem Major Zsuzsát, aki a maga szempontjai alapján értékelte a helyzetet. Csak arra akartam rávilágítani, hogy másnak más lehet a véleménye, ha ő is a saját szempontjai alapján mérlegel. Ha talál a sztavaim között akár csak egyet is, amellyel bárkit megsértettem, kérem, írja meg bátran. Szerintem az nem baj, hogy vitatkozunk. Az lenne a baj, ha kötelező lenne egy véleményen lenni. Továbbra is fenntartom: nem a parkolásért beszedett sarcból kell kifizettetni egy feleslegesen megépített mélygarázs milliárdos költségét. fizesse meg az, aki erre pénzt adott. Nevezetesen most éppen egy bank… tovább »

Én is névtelenül válaszolok
Én is névtelenül válaszolok
2014. 10. 10. 14:27

Kedves Borgoci on. Ha már válaszolt a hölgynek, hogy az ő nézőpontja meglehetősen egyoldalú, akkor nézzük meg az Önét. Hol van a válasz arra kérdésre, hogy – ki fizet Vácon súlyadót, -kik támasztják le a kocsijaikat esetleg napokon keresztül a parkolóhelyekre- kik parkolnak le a szemeteskukák elé, -kik állnak fel a járdákra stb. stb. Ezekre a kérdésekre miért nem adott választ? Ezzel nem kívánom a maga véleményét negligálni, de akkor írjuk azt, hogy “Én nem értek egyet az Ön véleményével, mert szerintem……….”. Amennyiben ez hangozna el, akkor nem csak a város lenne emberközpontú, hanem a véleményre reflektáló személy is. Ja… tovább »

Borgoci
Borgoci
2014. 10. 10. 11:11

Azért a történet nem ennyire egyszerű, az Ön nézpontja meglehetősen egyoldalú. Ha fizetős egy városban a parkolás, akkor nem tesznek egyebet, minthogy a semmiért sqrcot szednek az autóstól. Az utat is az ő pénzéből építették, ha parkolókat alakítanak ki, többnyire azt is. Aztán ha használni akarja, még egyszer megfizettetik vele. Hurrá! Vácnak jó híre ment a világba, amikor megszünetette a fizetős parkolást. Szerintem nem is szabad visszaállítani, legfeljebb egy szűk belvárosi területen. Ez a mélygarázs egy halva született ötlet volt, ugyanúgy, mint a felfestett körforgalmak, de ha már megvan, akkor minden illetékes foggal-körömmel ragaszkodik hozzá. Én egy emberközpontú városban szeretnék… tovább »

Major Zsuzsa
Major Zsuzsa
2014. 10. 08. 10:01

És ez 48 millió Ft nem hiányzik a városnak? Kinek hasznos az ingyen parkolás ? A környékből Vácról tovább utazó vidékieknek, akik reggel letámasztják auóikat a belváros minden szabad négyzetméterén, esetleg több napig is ott hagyják. A munkába járó váci lakosok pedig, akik 4-5 óra körül hazamennek a munkából, képtelenek lakóhelyük környékén estig leparkolni. Ki fizet Vácott súlyadót? A vidékiek? Ki fizet Vácott kommunális adót ? A vidékiek? Akik gátlástalanul beparkolnak az utcán álló szemetes kukák elé, amit a házbeli nyugdíjasoknak kell a kocsik megkerülésével letolni az úttestre, hogy ki legyen ürítve, majd visszatolni, átemelve a magas járdaszegélyre? Sőt, felállnak… tovább »