A tréleren vitt kocsit fotózta le a traffipax, küldték a harmincezres büntetésről szóló csekket

Az alábbi történet nem váci, de mert annyira különleges, közreadjuk mi is. Gyorshajtási csekket kapott egy autós, pedig a kocsiját motor nélkül szállították egy tréleren – írta meg a bama.hu. A lap arról írt, hogy egy olvasójuk 30 ezer forintos csekket kapott, mert Pörbölyön a megengedett 50 helyett 71 km/órával ment az autójával.

Ez viszont lehetetlen, hiszen korábban Erdélyben járt, ahol a kocsi felmondta a szolgálatot. Mivel ott nem tudták megjavítani a kocsit, a motorját szétszedték, és a csomagtartóba rakták, az autó pedig egy autószállítón érkezett vissza Magyarországra.

Tehát a kocsi nem szeghette meg a sebességkorlátozást sofőr és motor nélkül, miközben egy tréleren állt, legfeljebb az autószállító teherautó. A fotón látszik, hogy az autó a platón állt, amikor a felvételek készültek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A bama.hu olvasója levelet írt a bírságot kiszabó, a gyorshajtási ügyeket országosan kezelő Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak, amelyben kifogásolta az eljárást. A lap felkereste a sebességmérést végző Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol elismerték az autó tulajdonosának az igazát. A rendőrségnek nem áll szándékában senkit megbünteti, aki nem követett el szabálysértést, de a felvételeket automatikus rendszer rögzíti és elemzi, ezért néha előfordulhatnak hibák – mondták a bama.hu-nak.

Ha a panaszos méltányossági kérelmet ír, várhatóan lenullázzák a bírságát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments