Azonnali hatállyal feloldották a korábban elrendelt országos tűzgyújtási tilalmat

Azonnali hatállyal feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat pénteken a vidékfejlesztési miniszter – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium – írja a vac.hu.

Az általános korlátozást augusztus 22-én rendelte el a miniszter az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt. A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakat ez a döntés nem érinti, így azok továbbra is érvényben vannak – figyelmeztet a tárca.

Ugyan a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának területén még érvényes a tiltás, ám Vác nem ehhez a szervezethez tartozik, így városunkban feloldottnak tekinthető a tilalom.

A közlemény szerint a tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani. A VM felhívja a figyelmet arra is, hogy az avar- és gazégetésnél fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket, illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments