Futsal: a Dunakeszi Kinizsi politikai provokációtól tartva lemondta az azeriek elleni barátságos meccsét

A Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata lemondta az azeri Araz Nahicseván együttese elleni, jövő hétfőre tervezett mérkőzését. „A korábban szeptember 10-re tervezett azeri Araz Nahicseván elleni mérkőzést a csapat nem játssza le, mivel a klub nem kíván lehetőséget adni senkinek arra, hogy politikai provokációra használjon fel egy sporteseményt” – idézte Molnár Péter klubigazgatót a klub MTI-hez eljutott szerdai közleménye. Mint megírtuk, a dunakeszieknél játszik Szíjjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár is. A Kinizsi a Váci Szuperinfó csapata mögött második lett a legutóbbi szezonban.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal (az első híradások még a kapcsolatok megszakításáról szóltak, de Jereván ezt később pontosította). Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

A Dunakeszi Kinizsi az azeriek elleni mérkőzéssel avatta volna a felújított sportcsarnokot.

A csapat szeptember 14-én hazai pályán az Érdi ASC ellen kezdi meg az idei NB II-es szezont. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments