Futsal: a Dunakeszi Kinizsi politikai provokációtól tartva lemondta az azeriek elleni barátságos meccsét

A Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata lemondta az azeri Araz Nahicseván együttese elleni, jövő hétfőre tervezett mérkőzését. “A korábban szeptember 10-re tervezett azeri Araz Nahicseván elleni mérkőzést a csapat nem játssza le, mivel a klub nem kíván lehetőséget adni senkinek arra, hogy politikai provokációra használjon fel egy sporteseményt” – idézte Molnár Péter klubigazgatót a klub MTI-hez eljutott szerdai közleménye. Mint megírtuk, a dunakeszieknél játszik Szíjjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár is. A Kinizsi a Váci Szuperinfó csapata mögött második lett a legutóbbi szezonban.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Influenza: a váci kórházban is él még a látogatási tilalom

Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal (az első híradások még a kapcsolatok megszakításáról szóltak, de Jereván ezt később pontosította). Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

A Dunakeszi Kinizsi az azeriek elleni mérkőzéssel avatta volna a felújított sportcsarnokot.

A csapat szeptember 14-én hazai pályán az Érdi ASC ellen kezdi meg az idei NB II-es szezont. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!