Virágcsokor, oklevél és pénzjutalom a szépkorúaknak

A Váci Napló a nyomtatott oldalain és az online felületen is rendszeresen beszámol róla, hogy a városvezetés köszönti Vác szépkorú polgárait. Legutóbb Madarász Pálnét, Ilonka nénit köszöntötte Fördős Attila polgármester, az idős hölgy az előző héten töltötte be 90. életévét. Születésnapja alkalmából a városvezető és Bartha Gyula, a szociális osztály vezetője köszöntötte őt az Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke által aláírt oklevéllel és virágcsokorral.

A szépkorúak köszöntése országos szokás. A folyamatot a nyugdíjfolyósító indítja el, amely a jogszabály szerint 90, 95, vagy 100 éves korhoz köti az eseményt. Ilyenkor hetekkel a születésnap előtt írásban keresik meg az érintetteket, akik nyilatkoznak, hogy szeretnék-e, ha az adott település vezetői is személyesen köszöntenék őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A legtöbben örömmel veszik ezt, nagyon ritka, hogy valaki nemet mond. Ezt általában egészségi állapotával, vagy rendezetlen családi körülményeivel szokta megindokolni. Vácott Fördős Attila polgármester, ha csak teheti, minden esetben személyesen keresi fel a szépkorúakat, s elkíséri őt Bartha Gyula, a szociális osztály vezetője, aki hivatalból is jól ismeri a városban élő idős emberek helyzetét.

A szépkorúak a polgármestertől a mindenkori miniszterelnök, jelenleg Orbán Viktor által aláírt oklevelet vehetik át egy csokor virág kíséretében. Emellett a koruktól függően már korábban megkapják a nyugdíjfolyósítótól a 90, 95, vagy 100 ezer forintos plusz juttatást, amolyan ajándékként.

Vácott csak az idén eddig több mint húsz szépkorú polgárt köszöntöttek. A város legidősebb embere  néhány héttel ezelőttig egy 101 éves férfi volt, aki nemrég hunyt el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments