Az újraválasztott polgármester Berlinbe készül

Vác testvérvárosának, Donaueschingennek a főpolgármestere, Thorsten Frei sokáig hallgatott arról, hogy elfogadja-e azt a lehetőséget, hogy indul a német parlamenti választásokon. Már egy ideje sejteni lehetett, hiszen az újságok is közölték a hírt. Szerdán azután bejelentette: elfogadja a kihívást a kereszténydemokrata CDU-s párttársa, és az eddigi parlamenti képviselő, Siegfried Kauder ellen a választókörzetében.

Novemberben párton belüli szavazással fog eldőlni, ki indulhat a parlamenti székért, de azt már most tudni, hogy Thorsten Freinek nagyon nagy a támogatottsága pártján belül. Természetesen Kauder nem hagyja szó nélkül, hogy a CDU már nem őt akarja Berlinben látni, így már most nyíltan támadja Thorsten Freit. Többek között azzal vádolja, hogy hűtlen a városával, Donaueschingennel szemben, mivel alig egy hónapja kapta meg ismét a bizalmat főpolgármesterként a választóitól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idei körútján Vácon is bemutatja megújult műsorát a Magyar Vargas Nagycirkusz

Az egyik tavaszi farsangon Thorsten Freit kalodába zárták a boszorkányok:

[embedplusvideo height=”252″ width=”300″ standard=”http://www.youtube.com/v/Ysqh85hIPeU?fs=1″ vars=”ytid=Ysqh85hIPeU&width=300&height=252&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1651″ /]

Frei elmondta: főpolgármesterré választása napján még nem tudta, hogy pártja felkéri őt, hogy induljon Siegfried Kauder ellen. Számára ez a döntés nagyon nehéz volt, hiszen nem akarja cserbenhagyni a várost, ami továbbra is az otthona marad neki és családjának, de bízik benne, hogy választói megértik őt, és a város jó kezekben lesz ezután is, hiszen – ahogy mondta – Dona-ueschingen már az ő vezetése előtt is célratörő és eredményes város volt.

A donaueschingeni polgárok döntő többsége egyrészt nagyon sajnálja Thorsten Frei döntését, hiszen egy nagyszerű főpolgármester távozik a vezetői székből, másrészt megértik, és minden jót kívánnak neki. Mint mondják: megérdemli a berlini posztot! (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments