Kórházátadás: a városvezetés a törvény adta úton járt

Szó sincs a városi vagyon elherdálásról, a városvezetés mindvégig az itt élők érdekeit szem előtt tartva, a törvény által kijelölt szűk mezsgyén haladva tárgyalt a kórház átadásáról és végül aláírta az erről szóló megállapodást az állammal – jelentette ki Fördős Attila polgármester tegnapi, hétfő délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján. A városvezető részletesen beszélt arról is, hogy a járási hivatal létrehozása miatt a városházán dolgozók létszáma 51-re fog csökkenni, a felszabaduló munkaerő nagy része az új szervezetben kap majd munkát.

A január 1-től működő járási hivatal kapcsolatban Fördős Attila elmondta: a járási hivatal létrehozása miatt az új állami normatíva a polgármesteri hivatal esetében 51 fő alkalmazását teszi lehetővé január 1-től. A jelenlegi létszám 131 fő. A járási hivatal a polgármesteri hivatalban kap helyet, s az új szervezetben a feleslegessé váló dolgozók közül a legtöbben munkát kapnak, hiszen a járási hivatalban majd mintegy 63-an dolgoznak, és az átadott feladatokkal együtt további 25 eddigi városi alkalmazott kerül át az új szervezethez.

A polgármester elmondta: mintegy 42 fő esetében készült el a javaslat az átvételről. Meg kell tenni a szükséges munkajogi lépéseket is, ezekre felkészültünk – tette hozzá Fördős Attila.

– Minden érintettel megbeszéljük a dolgot, mert tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos változás a város és a térség életében. A járási hivatalok létrehozását törvény írja elő, s nekünk végre kell hajtanunk – jegyezte meg a városvezető, akinek mondanivalóját itt hallgathatják meg:

A polgármester a járási hivatallal kapcsolatos létszámátcsoportosításról

A sajtótájékoztatón még szóba kerültek a kórház átadásával kapcsolatos döntések, a polgármester nyilatkozatát itt hallgathatják meg:

A polgármester a kórház átadásának folyamatáról

Pető Tibor alpolgármester a kórház átadásával kapcsolatban még hozzátette: ha nem nyomja az intézményt a 2,5 milliárdos adósság, akkor más pozícióból folyhattak volna a tárgyalások:

Pető Tibor a kórház rekonstrukciós projekt átadásáról

Az iskolákkal kapcsolatos újabb önkormányzati nyilatkozatról Mokánszky Zoltán alpolgármester beszélt:

Mokánszky Zoltán az iskolákról és az átszervezésről

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments