Mónika kétezer év alatt sem fizeti ki adótartozását

Közzétette az adóhivatal az idei harmadik negyedév legnagyobb adótartozóinak legújabb feketelistáját. A névsorba azok a csődvédelem vagy felszámolási eljárás alatt nem álló gazdasági szervezetek kerültek, amelyek az előző negyedévben jogerőssé vált adótartozása eléri a 100 millió forintot, illetve azok a magánszemélyek, akiknek szintén jogerőssé vált adótartozása legalább 10 millió forint. A listán egy váci céget is találunk.

Az idei második negyedévet meglepő módon egy magánszemély nyerte: az üllői Horváth Mónika Zsuzsanna 1 milliárd 892 millió 695 ezer 286 forintnyi köztartozást nem fizetett meg, adótartozását 1 milliárd 617 millió 9 ezer 183 forintnyi bírsággal, pótlékkal (úgynevezett jogkövetkezménnyel) fejelték meg, így több mint 3,5 milliárd forinttal tartozik összesen az államnak – ezt 2089 évnyi mostani havi nettó átlagbérből lehetne kifizetni – írta az index.hu.

A névsorban egyébként összesen 117-en szerepelnek, közülük 64 vállalkozás, a többi 53 magánszemély. Nemcsak az üllői keleti városszélén lévő címen bejelentett Horváth Mónika Zsuzsannának sikerült megelőznie számos vállalkozást, a budapest XXI. kerületében élő Kelemen János és Berky Gyula, valamint a szolnoki Zagyva Ferencné is százmillió forintot meghaladó köztartozást hozott össze.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Az élmezőnyben egyébként szoros volt a verseny, Horváthnak mindössze 1,2 millió forinttal sikerült megelőznie egy kecskeméti magánszemély birtokában lévő Extra-Business Kft-t, amelynek adószámát tavaly felfüggesztette a NAV. 1,3 milliárdos köztartozása volt a budapesti Agria Meat Kft-nek, amely magyar tulajdonosoktól 2011-ben az ukrán, técsői Vaszil Kuda tulajdonába került át, és amely ellen 2008 óta több adóhivatali és egyéb végrehajtás folyt (a társaság 2010-ben 17 milliárdos árbevételt ért el).

Épp csak elmaradt az egymilliárdos határtól a toplista negyedik és ötödik helyezettje, a szintén budapesti és két magyar magánszemély tulajdonában lévő Free-Sec Vagyonvédelmi Kft, illetve egy magyar személy tulajdonában lévő Car-Company Kft, amelyek szintén milliárdos forgalmú vállalkozások az Opten Cégtárának adatai szerint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A feketelistán egyébként főleg budapesti társaságok vannak, jellemzően építőipari, kereskedelmi és vagyonvédelmi profilú cégek. Közülük több végelszámolás – jellemzően kényszer-végelszámolás –, végrehajtás alatt áll, számos társaság adószámát már korábban törölte az adóhivatal.

A már említett cégekhez képest jóval kevesebb az adótartozása a váci székhelyű MFLEUR Fruit Kft-nek, ők összesen 211 millió 382 ezer forint hátralékot halmoztak fel, erre az elmúlt időszakban további 188 millió 217 ezer forint bírság és kamat rakódott. A cég az interneten fellelhető információk szerint dísznövények nagykereskedelmével foglalkozik. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments