Ne felejtsd el: január 1-től chipezni kell a kutyákat!

Jövő év január 1-jétől hatályos a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. A kutyatulajdonosoknak még három hónapjuk van arra, hogy kedvenc állataikat chippel megjelöltessék.

A jelenleg még egyedi azonosítóval nem rendelkező állatok gazdáinak még három hónap áll rendelkezésére, hogy elvégeztessék a szükséges állatorvosi beavatkozást, amelyet a jegyző és az állategészségügyi hatóság ellenőriz. Fontos tudni, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kimondja, hogy az kutya transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 forint kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az európai elvárásoknak megfelelő, felelős állattartási szemlélet meghonosítását segítő kormányrendelet alkalmazásával átláthatóbb lesz a hazai eb állomány, és csökkenhet a kóbor kutyák száma – állítja közleményében a vidékfejlesztési tárca. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments