Októberben már hózápor jöhet – az Időkép szerint

Ködös reggelek jönnek a hosszú hétvégén, ezt a jövő héten esős napok követik, majd a jövő hét végén már hózápor és akár fagypont alatti hőmérséklet várható – derül ki az Időkép.hu előrejelzéséből.  A hosszú hétvégén tavaszias időjárás várható, egészen keddig napos, derült időt ír az Időkép előrejelzése. Szombaton is marad a vénasszonyok nyara jellegű időjárás sok napsütéssel, a légmozgás is mérséklődik, szép kirándulóidő lesz.

A reggelre kialakuló pára- és ködfoltok azonban nyugaton tartósnak bizonyulhatnak, itt pár fokkal alacsonyabb lesz a délutáni maximum-hőmérséklet.

Vasárnap a hajnali párásság és köd megszűnése után alapvetően napos idő lesz, legfeljebb nyugati területeink fölé sodródnak fátyolfelhők. Kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

A jövő hét elején tovább folytatódik a napos, kellemes idő, hajnalban továbbra is számítani kell ködfoltok kialakulására. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Kedden este már helyenként megjelenhetnek felhők az égen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Húsz fok alatti napi csúcshőmérséklet csak keddtől-szerdától várható, majd az azt követő péntektől drasztikusabb hőmérséklet-zuhanás várható. Esős, csapadékos napok jönnek, legfeljebb 8 fokig emelkedik a hőmérséklet, miközben a leghidegebb vidékeken október 30-ra már fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Két hét múlva kedden egyes országrészeken már havazás várható – írja a hvg.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments