Rendkívüli ülésen alapították meg a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t

Két napirendi pontot közel másfél óráig tárgyalt a képviselőtestület hétfői rendkívüli ülésén. A képviselőknek a Váci Hulladékgazdálkodási Kft megalapításáról és egy pályázati részvételről kellett dönteniük. Az ülésen nem volt jelen Csereklye Károly (Fidesz), Bóth János (MSZP), Kiss Zsolt (MSZP) és Jakab Zoltán (MSZP).

 

Több mint egy hete az októberi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy nem hosszabbítják meg a Remondis DUNA Kft szerződését a hulladékszállítással kapcsolatban, hanem saját gazdasági társaságot alapítanak. Ez most megtörtént, mivel egy döntés értelmében létrehozták a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t, melynek a Deákvári fasor 2. szám alatti ingatlan lesz a telephelye. A céget később a Váci Városfejlesztő Kft-be fogják integrálni.

Arról is döntöttek, hogy a cég vezetői pozíciójára pályázatot hirdetnek meg. Ehhez a ponthoz Katonáné Doman Erikától érkeztek javaslatok, melyeket részben beemeltek az előterjesztésbe. Személyi kérdések miatt több pontot zárt ülésen tárgyalt a testület. Erről az ülés végén a polgármester adott tájékoztatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

A második napirendi pontnál egy pályázat benyújtásáról döntöttek, amely szobor felállítását támogatja maximum 5 millió forint értékben. Fördős Attila (KDNP) polgármester előterjesztésében az szerepel, hogy ezt az összeget az I. világháborús emlékmű felállítására szeretné elnyerni a város. Bár a pályázati kiírásban kortárs alkotások szerepelnek, az előterjesztő biztosította a testületet, hogy a pályázat kiírói szerint ezzel az emlékművel is nyújthat be a város pályázatot.

Az emlékmű felállítása már 1999 óta húzódik. Többször is vitát váltott ki a helye, mivel egy igen nagy méretű szoborról van szó. A folyamat az illetékes szakhivatalnál akadt fent, amely nem engedélyezte a főtéren való felállítást. Egy korábbi testületi ülésen azonban kiderült, hogy a hatóság már két helyszínt támogat a főtéren. Az egyik a Fehérek temploma mellett lenne, a másik pedig a Cházár András iskola főbejárata előtti füves területen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

A képviselők az ülésen hosszasan vitáztak arról, hogy hova is kerüljön az emlékmű, bár a téma nem ez volt. Többen is biztosították az előterjesztőt, hogy támogatják a szobor felállítását a főtéren. Végül aztán a pályázat benyújtását is támogatta a testület.

A zárt ülés döntéseit a tanácskozás után ismertette Fördős Attila. Az első napirendhez kapcsolódóan úgy döntött a testület, hogy mindaddig, amíg nem választanak vezetőt a most megalakított kft élére, addig Tar Györgyöt, a Váci Városfejlesztő Kft vezetőjét nevezik ki. A kft könyvvizsgáló cégét is megválasztották, valamint a felügyelő bizottságot is megnevezték. E szerint a holding tevékenységét felügyelő grémium látja el ezt a feladatot is.

A tetsület rendes ülését november 22-én, csütörtökön reggel 9 órától tartja. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments