Zebegényben immár másodszor is feloszlatta magát a képviselőtestület, és fegyelmi eljárást indítottak

Kosd után Zebegényben is feloszlatta magát csütörtökön a képviselőtestület. Az elmúlt hetek történései, és hangulata vezetett oda, hogy több mint fél év után ismét kimondták: felállnak. A rendkívüli ülés keretében először a pénzügyi szabálytalanságok kivizsgálására állítottak fel egy háromtagú vizsgáló bizottságot, majd a polgármester és az alpolgármester ellen kezdeményeztek a képviselők fegyelmi eljárást.

Az elmúlt hetekben olyan dolgok történtek Zebegényben, amelyek a hivatali dolgozók felmondásához, majd pedig a testület önfeloszlatásához vezettek.

Sinkó Vilmosné polgármester szerint a konfliktust egyrészt az új jegyző határozott vezetői fellépése váltotta ki, amelyre pedig igen nagy szükség van, mert a kistérségi belső ellenőrzési csoport a jegyző kérésére júliusban rendkívüli belső ellenőrzést végzett el, melynek során jelentős hiányosságokat tárt fel, és sürgősen elvégzendő feladatokat, végrehajtandó intézkedéséket javasolt. A másik konfliktushoz vezető ok az volt, hogy a pénzügyi bizottság elnöke és a pénzügyi vezető szerint a jegyző olyan pénzeket vett föl, amelyekre nem volt jogosultsága. A polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a Danubia Televíziónak, hogy bár erkölcsileg megkérdőjelezhető a pénz felvételének helyessége, törvényességi szempontból azonban nem kifogásolható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Sinkó Vilmosné a helyi lapban megjelent írásában az ülés előtt úgy fogalmazott:  „Ebben a helyzetben a település érdekeit messzemenően szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a képviselőtestület feloszlatását fogom támogatni. Még egyszer hangsúlyozva, hogy bátran állok mindenféle vizsgálat elé. Természetesen azoknak, akik a nevemet besározzák, ezért a cselekedetükért szintén helyt kell majd állniuk.”

Szeptember 27-én reggel nyolckor kezdte meg ülését a pénzügyi, közebeszerzési, településfejlesztési, idegenforgalmi, környezetvédelmi és ügyrendi bizottság, az összejövetelen gyakorlatilag a teljes testület és a külsős tagok is részt vettek. A kora délután kezdődő képviselőtestületi ülésnek ugyanazok voltak a napirendi pontjai, mint a bizottsági ülésnek. Elfogadták a 2012-es költségvetés első féléves beszámolóját, megtekintették a faluház látványtervét és az iskola és óvoda további működtetésével kapcsolatban is állást foglaltak. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A cikk teljes terjedelemben a Váci Napló október 2-i keddi számában olvasható. 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments