A királyréti erdészekre emlékeztek

A korábbi évtizedekben váci székhellyel működő Börzsönyi Állami Erdőgazdaság néhány nyugdíjas erdésze – három erdőmérnök és négy erdésztechnikus – 2002. november 16-án úgy döntött, hogy nem hagyjuk elsorvadni az erre a hivatásra eddig oly jellemző barátságot és szolidaritást. Az akkor tervezett rendszeres összejövetelek objektív (halálozások) és szubjektív (a mai fiatalok közömbössége) okok miatt elmaradtak.

De a személyes kapcsolatok továbbra is működtek és ma is működnek. Időközben az éppen nyugdíjba készülő kollegánk és barátunk, Nyírő Sándor kezdeményezésére felállítottak egy emlékfát, amelyre a hosszú ideig Királyréten szolgáló erdészek nevével ellátott, fémből készült táblácskákat erősítettek fel. Most már évek óta itt találkozunk mindenszentek, illetve halottak napján és gyertyagyújtással, virággal és fenyőkoszorúval emlékezünk az elhunyt erdészekre és barátainkra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A legutóbbi, november 3-án tartott megemlékezés résztvevői: Homoki Nagy István, Takács Imre, Horák Gyula, Mekli Imre, Nyírő Sándor, Janicsek Dezső, Naszvadi Dénes. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments