Internetalapú kommunikáció olcsóbban és megbízhatóbban a városházán és intézményeiben

Befejeződött az önkormányzatnál és intézményeiben az internetalapú telefonos hálózat kiépítése és létrejött az egységes internetszol-gáltatás is. A beruházást az ACE Telecom végezte, miután az idén tavasszal megnyerte a közbeszerzési pályázatot. Az új rendszerben a város jelentős megtakarításokat érhet el.  A polgármesteri hivatalban a hálózat biztonsága érdekében tartalékrendszert is létrehoztak – derül ki a kivitelező közleményéből.

 

Az ACE Telecom, a hazai internet szolgáltató piac egyik meghatározó magyar szereplője nyerte meg a Telefon és internet szolgáltatás beszerzése Vác Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint intézményei számára címmel indított közbeszerzési pályázatot. Október 15-én adta át a vállalat az új hálózatot, amely 222 telefonkészüléket kapcsol össze, valamint 23 önkormányzati fenntartású intézmény 44 telephelyén biztosít internetelérést. Az új infrastruktúra mintegy 45 százalékos megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A döntések előkészítésében vesz részt a környezetvédelmi munkacsoport

Az önkormányzati fenntartású intézmények által használt infokommunikációs rendszerek korszerűsítésére április 20-án írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot. A cél a polgármesteri hivatal és telephelyei mellett általános iskolák, középfokú oktatási intézmények, közművelődési intézmények, bölcsődék és további intézmények internet- és telefonos szolgáltatásainak racionalizálása és hatékonyabbá tétele volt.

A kiépítés során minden intézmény a működéséhez megfelelő sávszélességű internetet kapott, így például az általános iskolák 10 Mbps szimmetrikus vonalon, míg a polgármesteri hivatal egy 20 Mbps bérelt vonalon bonyolíthatja napi ügymenetét. Utóbbi esetében azonban biztosítani kellett a redundanciát, tehát egy tartalék vonal is kiépült a rendelkezésre állás növelése érdekében. A polgármesteri hivatalban a meglévő telefonközpontot egy IP-alközponttal váltották ki, mely akár 200 mellék kezelésére képes, valamint több mint 100 új telefonkészüléket is telepítettek a rendszerbe, amely igény szerint a jövőben tovább bővíthető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Lábnyomok a főtéren: vita a zöld házról

– A telefonhálózat – a kiírás követelményeinek megfelelően – a korábbi infrastruktúrára épült: a kisebb intézmények döntően 4 mellékes alközpontjai megmaradtak, ezeket VoIP átalakítóval egészítettük ki, így ezek is alkalmassá váltak az IP-alapú telefonos kommunikációra. Az így igénybevett Voice-Net szolgáltatáson belül minden ügyfél ingyenesen kommunikálhat, így az önkormányzati intézmények is egymással. Elengedhetetlen volt a számhordozás kérdésének megoldása is – mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

– A kiépítés zökkenőmentesen zajlott és határidőre elkészült, emellett sem a munkálatok, sem az átállás nem okozott fennakadást a mindennapi működésben. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani infokommunikációs hálózatok hatékonyabbá teszik a kapcsolattartást az intézmények számára, ráadásul a kiadásainkat is csökkentik – fejezte ki elégedettségét Fördős Attila polgármester. (Váci Napló) ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments