Internetalapú kommunikáció olcsóbban és megbízhatóbban a városházán és intézményeiben

Befejeződött az önkormányzatnál és intézményeiben az internetalapú telefonos hálózat kiépítése és létrejött az egységes internetszol-gáltatás is. A beruházást az ACE Telecom végezte, miután az idén tavasszal megnyerte a közbeszerzési pályázatot. Az új rendszerben a város jelentős megtakarításokat érhet el.  A polgármesteri hivatalban a hálózat biztonsága érdekében tartalékrendszert is létrehoztak – derül ki a kivitelező közleményéből.

 

Az ACE Telecom, a hazai internet szolgáltató piac egyik meghatározó magyar szereplője nyerte meg a Telefon és internet szolgáltatás beszerzése Vác Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint intézményei számára címmel indított közbeszerzési pályázatot. Október 15-én adta át a vállalat az új hálózatot, amely 222 telefonkészüléket kapcsol össze, valamint 23 önkormányzati fenntartású intézmény 44 telephelyén biztosít internetelérést. Az új infrastruktúra mintegy 45 százalékos megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

Az önkormányzati fenntartású intézmények által használt infokommunikációs rendszerek korszerűsítésére április 20-án írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot. A cél a polgármesteri hivatal és telephelyei mellett általános iskolák, középfokú oktatási intézmények, közművelődési intézmények, bölcsődék és további intézmények internet- és telefonos szolgáltatásainak racionalizálása és hatékonyabbá tétele volt.

A kiépítés során minden intézmény a működéséhez megfelelő sávszélességű internetet kapott, így például az általános iskolák 10 Mbps szimmetrikus vonalon, míg a polgármesteri hivatal egy 20 Mbps bérelt vonalon bonyolíthatja napi ügymenetét. Utóbbi esetében azonban biztosítani kellett a redundanciát, tehát egy tartalék vonal is kiépült a rendelkezésre állás növelése érdekében. A polgármesteri hivatalban a meglévő telefonközpontot egy IP-alközponttal váltották ki, mely akár 200 mellék kezelésére képes, valamint több mint 100 új telefonkészüléket is telepítettek a rendszerbe, amely igény szerint a jövőben tovább bővíthető.

– A telefonhálózat – a kiírás követelményeinek megfelelően – a korábbi infrastruktúrára épült: a kisebb intézmények döntően 4 mellékes alközpontjai megmaradtak, ezeket VoIP átalakítóval egészítettük ki, így ezek is alkalmassá váltak az IP-alapú telefonos kommunikációra. Az így igénybevett Voice-Net szolgáltatáson belül minden ügyfél ingyenesen kommunikálhat, így az önkormányzati intézmények is egymással. Elengedhetetlen volt a számhordozás kérdésének megoldása is – mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

– A kiépítés zökkenőmentesen zajlott és határidőre elkészült, emellett sem a munkálatok, sem az átállás nem okozott fennakadást a mindennapi működésben. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani infokommunikációs hálózatok hatékonyabbá teszik a kapcsolattartást az intézmények számára, ráadásul a kiadásainkat is csökkentik – fejezte ki elégedettségét Fördős Attila polgármester. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments