Ítélet várható a sződligeti darabolós gyilkosság ügyében

A Budapest Környéki Törvényszéken a héten folytatódik a sződligeti darabolós gyilkosság néven elhíresült gyilkosság tárgyalása. A bíróság a tervek szerint ma, november 6-án ül össze az ügyet vizsgálva ebben a hónapban először, majd 13-án és 14-én lesz újabb tárgyalás. Várható, hogy ítélet is születik az ügyben. A törvényszéken G. Valéria és társai ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt indult az eljárás.

A vádirat szerint a 61 éves sértett egyéni vállalkozóként hitelközvetítéssel foglalkozott Budapesten. A vádlottak 2004 márciusában azért keresték fel, mert egy nyúlfarm létesítéséhez több százmilliós hitelre lett volna szükségük. A sértett ezt külföldi banki segítséggel látta megvalósíthatónak. A vádlottakat súlyos pénzzavarukból a nyúlfarm sikeres pályázatából származó hitel menthette volna ki. Ez azonban késett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Végül 2005 októberében az az első- és a másodrendű vádlott a sződligeti házukba vitte a sértettet, és számítógépén ellenőrizni próbálták azokat a külföldi bankokat, melyeknek az asszony állítólag elküldte a pályázatokat. A sértettet a vádirat szerint az elsőrendű vádlott megölte, és holttestét a másodrendű vádlott feldarabolta, majd különböző helyeken elrejtette.

A vádlottak a sértett budapesti otthonában azt a látszatot keltették, hogy áldozatuk hosszabb időre elhagyta a lakását. Külföldön tartózkodó lánya is hiába kereste. A vádlottak csalással, közokirat-hamisítással megszerezték a sértett lakását, akinek a lánya időközben hazatért, és bűncselekmény gyanújára hivatkozva kérte a tulajdonjog átruházására vonatkozó bejegyzés megtagadását.

A sértett földi maradványait 2006 márciusában a Váchartyán és Kisnémedi közötti szántón mezőgazdasági munkát végző emberek találták meg.

Az ügyben 2010. december 14-én hozott ítéletet a Pest Megyei Bíróság, amely a vádlottakat – bizonyíték hiányában – felmentette az emberölés vádja alól. A másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla e vádpont tekintetében az ítéletet 2012 áprilisában hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte az első fokú bíróságot, s további orvos-, illetve patológus szakértői vizsgálat szükségességét írta elő a tényállás tisztázása érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Az ügyben várhatóan november 14-én ítéletet hirdethet a Budapest Környéki Törvényszéken dr. Szabó Judit. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments