Vasútállomás-beruházás: a második fórum sok üresen maradt székkel

A váci vasútállomás biztosítóberendezési és távközlési munkái tárgyában tartottak fórumot csekély érdeklődés mellett szerdán a városházán. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, valamint a kivitelező Thales Austria GmbH, a Thales Rail Signalling Solutions Kft és a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft a lakosságot várta egy vetítéssel egybekötött találkozóra, ám nem sokan éltek a lehetőséggel, kevesen jöttek el.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt megbízásából a váci állomáson a mostani projektelem keretében – a kapcsolódó pályaépítési, felújítási munkáival összhangban – a nemzetközi átjárhatósági követelményeknek megfelelően valósulnak meg a fejlesztések. A projekt keretében új elektronikus állomási biztosítóberendezés kerül kialakításra, az ETCS (egységes európai vonatbefolyásoló rendszer) megfelelő szintjének vezérlésére alkalmas illesztő felülettel, Vác és Szokolya állomások között tengelyszámlálós ellenmenet és vonatutolérést kizáró biztosítóberendezés kerül felszerelésre, új távközlő- és biztosítóberendezést alkalmaznak Vácon, új állomási órahálózat, térfigyelő, információs, valamint egyesített hangos és vizuális utastájékoztató rendszert alakítani ki, új üzemi épület lesz az állomáson, illetve átalakítják Szokolya felvételi épületét is részlegesen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A fórumon erről adtak tájékoztatást a megjelenteknek. A munkálatokkal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a beruházó címén: 1439 Budapest Pf 695. (Váci Napló) ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments