A feltétel nélküli szeretet mutat nekünk is utat

Kedves Váciak, Sződligetiek, Gödiek!

Bábiné Szottfried GabriellaAdvent idején, Karácsony közeledtével mindig sok meghívást kapok különféle ünnepi rendezvényekre. Nemzetiségi gála, hangverseny, sportrendezvény, jótékonysági műsor és még hosszan sorolhatnám… Jézus születésére készülve, mintha más időszámítás szerint élnénk december elejétől. Megdöbbentő volt a hír, hogy karácsonyfa helyett „ünnepi fát” vagy „téli fát” állítanak valahol a világban.

Talán a fogyasztói szemlélet mind nagyobb térhódításának jele lenne?

Bár az is igaz, hogy nem a karácsonyfa és a drága (olykor felesleges) ajándékok hordozzák az ünnep valódi üzenetét. Hiszen Jézusnak még babakelengyéje sem volt, mégis Ő lett a Messiás! Védtelen újszülöttként nem kért adományt, mégis rátaláltak a pásztorok és a Három Király.

Tanításának alapja a szeretet, pedig már kisbabaként el akarta pusztítani Heródes.

Ez a feltétel nélküli szeretet mutat nekünk is utat. Hiszen mindenki tud ajándékozni vagyoni helyzettől függetlenül: jó szót, mosolyt, kedves gesztust, apró segítséget, ráérő időt. Karácsony környékén valahogy könnyebben tudjuk tenni a jót, mert a kis Jézus ártatlan gyermeki énje megérinti mindannyiunk szívét.

Kívánom, hogy a „karácsonyi csoda” kitartson egész évben János evangéliuma szerint: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.”

Áldott Karácsonyt és boldog új évet kívánok!

Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő
(2012 Karácsonya) ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments