Felfüggesztett, majd folytatott rendkívüli ülés

Rövid, de két órára felfüggesztett rendkívüli ülést tartott – egy nappal a rendes összejövetel előtt – a képviselőtestület szerdán. Ezen Katonáné Doman Erika (Fidesz) nem tudott megjelenni. Ám az ülés második felében, a szünet után már jóval kevesebb képviselő vett részt a munkában munkahelyi elfoglaltsága miatt, ez a végszavazáson is meglátszott. A legfontosabb témáról, at iskolák átadás-átvételéről szavaztak a szerdai rendkívüli ülésen.

A megállapodást december 15-ig meg kell kötni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. A szervezet elnöke azt jelezte a városnak, hogy a december 13-ig aláírt megállapodást és a mellékleteket a tankerületi igazgatónak rendelkezésére kell bocsátani.

A napirend elfogadása előtt Bóth János (MSZP) az ülés összehívását kritizálta. Szerinte ugyanis a határidő 15-ike, ezért nem érti, hogy miért ugráltatják őket, hiszen a rendes ülésen is megtárgyalhatták volna ezt a kérdést. Végül a testület a napirendet 11 igennel fogadta el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az ingatlanértékesítésből befolyt pénzt fejlesztésekre, felújításokra költötték Vácon

Az első pont tárgyalásánál ismét Bóth János kért szót, mert nem kapta meg az előterjesztés mellékleteit. Deákné Szarka Anita aljegyző elmondta a képviselőnek, hogy mivel a mellékletek oldalszáma nagyon sok, ezért cd-n kapják majd meg. Az ellenzéki politikus azonban nem fogadta el ezt a választ, mert szerinte így nem tudnak korrekt döntést hozni. Végül az ülést vezető Fördős Attila polgármester (KDNP) felfüggesztette a tanácskozást, hogy ki tudják nyomtatni az anyagot Bóth Jánosnak.

Közel két óra szünet után tovább folytatódott a munka. Több képviselő azonban nem tudott már részt venni az ülésen. Akik jelen voltak: Kriksz István (KDNP), Kászonyi Károly (Jobbik), Csuka István (Fidesz), Schmuczer Istvánné (Fidesz), Fördős Attila, Pető Tibor (Fidesz), Mokánszky Zoltán (KDNP), Váradi Iván Attila (MSZP) és Bóth János.

A Földváry iskola. A városnak nem lesz beleszólása, kik lesznek az intézményekben a vezetők

A döntéshez minősített többség kellett volna (8 szavazat), ami azonban egy híján nem volt meg. Bár így nem fogadták el az előterjesztést, de a polgármester és az aljegyző is jelezte, hogy jogszabályi kötelessége aláírni a megállapodást a városvezetőnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hétfőn ismét gyűjtik a kidobott fenyőfákat

A második pontban az intézmények alapító okiratainak módosításairól döntöttek, melyeket már egyhangúlag fogadtak el a jelenlévő képviselők.

A döntés értelmében január elsejétől az intézmények fenntartója a város marad, de a pedagógusok fizetésüket az államtól kapják majd és ő dönt az intézményvezető személyéről is. (Váci Napló) ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments