Fontos! Ne egyen az adventi koszorúból!

A szentendrei skanzen vezetősége azt kéri mindazoktól, akik december elsején és másodikán adventi koszorút készítettek a skanzenben, hogy dobják ki azt, mert a felhasznált tiszafa elfogyasztva mérgező – tájékoztatott közleményben a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Az érintetteket kárpótolják, ezért várják jelentkezésüket a skanzen ismert elérhetőségein. A készítéshez használt tiszafa levele és magja is nagyon mérgező!

Az intézmény vezetősége elnézést kért mindenkitől és sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy – virágkötészeti szakkönyvek alapján – a tiszafa ágait is felhasználták az adventi koszorúk készítéséhez. „A tiszafa érintés során nem, csak akkor mérgez, ha valaki elfogyasztja a leveleit vagy a magját” – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy elővigyázatossági okokból azt kérik az érintettektől, a kézműves foglalkozásokon készített koszorúkat dobják ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Budapest Corvinus Egyetem Kertészetmérnöki Kar Dendrológiai és Dísznövény tanszékének szakértői, illetve a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán a Skanzen megkeresésére azt közölték, hogy a növény nagyon mérgező és nem javasolják a használatát. A múzeum az említett hétvége látogatóit a téli nyitva tartás ideje alatt felhasználható jeggyel kárpótolja. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments