Fördős Attila polgármester: nehéz éven vagyunk túl

Kedves Váciak! Kedves Barátaim!

Fördős Attila polgármesterIsmét eltelt egy év. Ez az esztendő sem volt könnyebb, mint a tavalyi. Sok változás történt nem csak városunkban, hanem Magyarországon is. Számos fontos döntést kellett meghoznunk, ahhoz, hogy Vác továbbra is egy élhető város legyen. Sokan igyekeztek megnehezíteni a dolgunkat, de nem jártak sikerrel.

2012-ben sikeresen lezárult a váci főutca-főtér projekt második üteme, átadtuk a Jávoszky Ödön Kórházat az államnak, a Fónay – HUMÁNIA – Társulat segítségével megalapoztuk a Dunakanyar Színház jövőjét. A Vác-Felsővárosi Református Egyházközség átvette a Bernáth Kálmán Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát, és az önkormányzaton belül a hatékonyabb döntés előkészítés érdekében megváltoztattuk a szakbizottsági struktúrát. Minden akadály elhárult a város részéről a mélygarázs befejezésére – ami azt jelenti, hogy minden szükséges döntés meghoztunk ahhoz, hogy a finanszírozó bank által tető alá hozott szerződést aláírjuk és végre a beruházás befejeződjön -, valamint megalapítottuk a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t és a Váci Értéktárat beintegráltuk a Madách Imre Művelődési Központba. Január 1-től a város ismét a Tragor Ignác Múzeum működtetője lesz.

Tudom, nem könnyű azt elfogadni, hogy a következő év akár még nehezebb is lehet, hiszen olyan, rajtunk kívül álló változások történtek, amelyek révén szinte teljesen új alapokra kell helyeznünk pénzügyeinket. A képviselőtestülettel és a városvezetéssel továbbra is azon dolgozunk, hogy Vácon, a szívünk városában minden polgár jól érezze magát. Ebben számítunk Önökre is, hiszen Vác közösségét együtt, egymással összefogva alkotjuk.

Ilyenkor karácsony közeledtével azonban tegyük félre a problémákat, viszályokat és ünnepeljünk együtt! Áldott, békés és szeretetben gazdag karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog, szebb új esztendőt, kívánok Önöknek és szeretteiknek!

Fördős Attila polgármester

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments