Fördős Attila polgármester: nehéz éven vagyunk túl

Kedves Váciak! Kedves Barátaim!

Fördős Attila polgármesterIsmét eltelt egy év. Ez az esztendő sem volt könnyebb, mint a tavalyi. Sok változás történt nem csak városunkban, hanem Magyarországon is. Számos fontos döntést kellett meghoznunk, ahhoz, hogy Vác továbbra is egy élhető város legyen. Sokan igyekeztek megnehezíteni a dolgunkat, de nem jártak sikerrel.

2012-ben sikeresen lezárult a váci főutca-főtér projekt második üteme, átadtuk a Jávoszky Ödön Kórházat az államnak, a Fónay – HUMÁNIA – Társulat segítségével megalapoztuk a Dunakanyar Színház jövőjét. A Vác-Felsővárosi Református Egyházközség átvette a Bernáth Kálmán Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolát, és az önkormányzaton belül a hatékonyabb döntés előkészítés érdekében megváltoztattuk a szakbizottsági struktúrát. Minden akadály elhárult a város részéről a mélygarázs befejezésére – ami azt jelenti, hogy minden szükséges döntés meghoztunk ahhoz, hogy a finanszírozó bank által tető alá hozott szerződést aláírjuk és végre a beruházás befejeződjön -, valamint megalapítottuk a Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t és a Váci Értéktárat beintegráltuk a Madách Imre Művelődési Központba. Január 1-től a város ismét a Tragor Ignác Múzeum működtetője lesz.

Tudom, nem könnyű azt elfogadni, hogy a következő év akár még nehezebb is lehet, hiszen olyan, rajtunk kívül álló változások történtek, amelyek révén szinte teljesen új alapokra kell helyeznünk pénzügyeinket. A képviselőtestülettel és a városvezetéssel továbbra is azon dolgozunk, hogy Vácon, a szívünk városában minden polgár jól érezze magát. Ebben számítunk Önökre is, hiszen Vác közösségét együtt, egymással összefogva alkotjuk.

Ilyenkor karácsony közeledtével azonban tegyük félre a problémákat, viszályokat és ünnepeljünk együtt! Áldott, békés és szeretetben gazdag karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog, szebb új esztendőt, kívánok Önöknek és szeretteiknek!

Fördős Attila polgármester

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments