Hűsítő segítség a váci Hit Gyülekezetétől

ajándékozás2December 19-én délelőtt a Váci Mentőállomás épületében ünnepélyes átadásra került sor, melynek keretében a Váci Hit Gyülekezete több mint 100 ezer forint értékű, égési sebek hűtésére és kezelésére alkalmas gél csomaggal ajándékozta meg a mentőállomást. Az adományt Surjányi Csaba, a váci Hit Gyülekezetének lelkésze adta át az állomás vezetőjének és munkatársainak, illetve rajtuk keresztül a betegek számára.

 

Az ajándékozás célja az volt, hogy a gyülekezet segíteni tudjon ott, ahol szükség van rá, és hogy a hívők életfelfogásával összhangban érvényesüljön az a bibliai alapelv, mely szerint „jobb adni, mint kapni”. A lelkész megköszönte a mentőállomás eddigi munkáját, és a 2013-as évhez is erőt, kitartást kívánt az ott dolgozóknak.

ajándékátadás

Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő is jelen volt az átadáson. Csatlakozva a lelkész úr gondolataihoz, a képviselő asszony arra buzdított mindenkit, hogy ne csak karácsony idején ajándékozzuk meg egymást, hanem mindig figyeljünk oda a környezetünkben lévő szükségekre és embertársainkra. Megköszönte a gyülekezet adományát, a jövőre vonatkozóan pedig azt kívánta, hogy egyre kevesebb embernek legyen szüksége ezekre a készítményekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Zárásképpen Rusvay Balázs, az intézmény vezetője elmondta, hogy a készítmény nem hiányozhat egyetlen mentőautóból sem, elengedhetetlen az égési sérülések gyors és hatékony kezeléséhez, azonban magas ára miatt a folyamatos utántöltés nem mindig megoldható, ezért nagy segítséget jelent ez a támogatás.

Az átadás után a mentőállomás dolgozói is kifejezték hálájukat az adományért, illetve röviden ismertették a készítmény jótékony hatását az égési sérülésekre. A jelenlévők mind abban bíznak, hogy a folytatás is sikeres lesz, és a következő évben csökkenni fog az ellátandó sérültek száma. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments