Megalakul a Váci Önkéntes Tűzoltó-Mentő Egyesület

Erre hívta fel a figyelmet Fördős Attila polgármester pénteken tartott sajtótájékoztatóján, melyen részt vett még Ürmösi Károly őrnagy, helyi tűzoltóparancsnok és Nagy Gábor tűzoltó alezredes, a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is.  A városvezető először köszönetet mondott a tűzoltók kiváló munkájáért és elmondta, hogy a Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon nemrég végrehajtott központi ellenőrzésen nem tártak fel jelentős hiányosságot.

Azt is bejelentette, hogy a polgári védelem idei pénzmaradványát a tűzoltóságnak adják eszközbeszerzésre.

Fördős Attila beszélt arról is, hogy szeretnék megalakítani az önkéntes tűzoltó egyesületet, melybe a lakosság jelentkezését várják a városházán, vagy a váci tűzoltóságon.

Bízik benne, hogy a toborzó célba talál, és minél többen jelentkeznek az önkéntes szervezetbe – erről Ürmösi Károly beszélt a sajtónak. Mint mondta, a katasztrófavédelem és ezen belül a Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság minden segítséget megad majd a Váci Önkéntes Tűzoltó-Mentő Egyesületnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– Fontos szerepe van a közösségépítésben egy ilyen egyesületnek – mondta Nagy Gábor. Megtudtuk tőle azt is, hogy a most kapott 800 ezer forintos támogatásból a Váci Tűzoltóság informatikai eszközöket vásárol majd.

A hamarosan felálló új egyesületbe várják a jelentkezőket, de számítanak az egészségügyben jártas szakemberekre is. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments