Új szereplő az igazságszolgáltatásban: itt a közigazgatási és munkaügyi bíróság

bírói kalapácsAz igazságügyi reform részeként elfogadott törvényi rendelkezés folytán 2013. január 1-jétől a jelenlegi munkaügyi bíróságok és a törvényszékeken működő közigazgatási kollégiumok egy szervezeti egységben, új elnevezéssel, közigazgatási és munkaügyi bíróságként működnek tovább. A közigazgatási és munkaügyi bíróságok a munkaügyi bíróságok jogutódai lesznek, s ami a lényeg: az ügyintézés helye és rendje nem változik.

Az új elnevezésű bíróságok első fokon járnak el a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránti, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, valamint a törvény által hatáskörükbe utalt egyéb ügyekben.

Minderre tekintettel 2013. január 1-jétől a Budapest Környéki Munkaügyi Bíróság, mint külön bíróság, valamint a Budapest Környéki Törvényszék Polgári és Közigazgatási Kollégium Közigazgatási Szakága megszűnik, és Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságként működik tovább.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kosdon csökkenti környezeti lábnyomát az EHF EURO 2022

Az ügyintézés helye és rendje nem változik. A beadványokat 2013. január 1-jétől a munkaviszonyból származó perekben, továbbá a munkaügyi bíróság hatáskörébe tartozó közigazgatási, társadalombiztosítási határozat felülvizsgálata iránti perekben a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Munkaügyi Szakágának címezve, a 1145 Budapest Bácskai u. 29/B. sz. alatt, a közigazgatási határozatok felülvizsgálata iránti perekben a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Közigazgatási Szakágának címezve, a 1143 Budapest Hungária krt. 128-130. sz. alatt lehet előterjeszteni. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments