Újjászületett a váci középkori pince kiállítása

középkori pince kiiállítáhelyFelújított kiállítással és megújult környezetben várja a látogatókat szerdától a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) középkori pince kiállítóhelye Vácon. Az elmúlt években több ásatás volt Vác belvárosában, ahonnan jelentős mennyiségű anyag került elő. A PMMI Tragor Ignác Múzeuma és a Magyar Nemzeti Múzeum közös kiállítása az új feltárások legszebb darabjait és a középkori belváros régészeti kutatásainak legfrissebb eredményeit mutatja be.

Ezek olyan kiváló régészekhez köthetők, mint Lovag Zsuzsanna, Mészáros Orsolya, Tettamanti Sarolta vagy Rácz Tibor Ákos, aki az igazgatóság munkatársa.

A váci német város középkori polgársága című tárlat nyomon követi a házi kerámiák évszázadokat átölelő változásait, kibontakoznak a mindennapi élet keretei, az iparossággal és a mezőgazdasággal kapcsolatos tevékenységek, de a váci német polgárság témája mellett a bor különböző aspektusait is körüljárja az egykor borospinceként szolgáló helyiség újjászületett kiállítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fény-Idő a Rubrában

Rajna András hozzátette: Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató célja az volt, hogy a kiállítóhely és benne az állandó kiállításként is működtethető tárlat megújulva térjen vissza a PMMI-től Váchoz a jövő év elején, és kínáljon színvonalas helytörténetet az ott élők számára. (MTI) ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments