Ünnepváró családi délután: egy hagyomány született

karácsonyfa a művelődési központbanA váci Madách Imre Művelődési Központ szervezésében ünnepváró családi délutánt tartottak vasárnap, december 16-án. Az adventi időszakban megrendezett, jó hangulatú rendezvényen kézműves foglalkozásokkal, kirakodóvásárral, színházi előadással, élő állatokkal várták az érdeklődőket. E program nyitányaként került sor az első alkalommal meghirdetett karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetésére is.  Ez volt az első ilyen kezdeményezés Vácott.

A program a Tábori Katalin, Juhász András népi művészek és Koltai-Dietrich Gábor, a Madách Imre Művelődési Központ munkatársának, festőművésznek az értékelésével kezdődött. A fadíszítő verseny harmadik helyén a gödi Topház csapata, a második helyen Fónagy István végzett, míg a legjobbnak, legötletesebbnek Parlagné Varga Katalin és családja fája bizonyult. Mint azt a helyszínen megtudtuk: a győztes karácsonyfára az újrahasznosítás jegyében, feleslegessé vált, hulladékokból házilag kreált díszek kerültek. A zsűri az ötletességet is értékelte, s egyhangúlag hozta meg döntését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei
a karácsonyfa-díszítő verseny győztesei
A győztes csapat: Parlagné Varga Katalin és családja

Az eredményhirdetés után a művelődési ház földszinti termeiben kézműves foglalkozások, az udvaron pedig jászolban lévő élő állatok várták a gondos, szerető gyermek- és felnőtt kezeket. Az állatsimogatást és a kézműveskedést megunó kisgyermekeket a színházteremben szórakoztatta a Magyar Népmese Színház. A művészek interaktív betlehemes játék keretében, a közönség soraiban helyet foglaló gyermekek aktív közreműködésével elevenítették meg Jézuska születését a szálláskereséstől egészen az ajándékozásig. Az előadást énekek és hangszeres zene tette tökéletessé. A darab szemmel láthatóan elnyerte a publikum tetszését.

A délutáni programsorozat az aulában folytatódott Csohány Gábor zenész irányításával, aki Gyarmati Viki meseíró műveit adta elő. A bátrabb apróságokat játékokba is bevonták, például volt buborékfújó verseny számukra.

Az aulában végig lehetőség volt a karácsonyi ajándékok beszerzésére is. A könyvektől a házilag készített ékszereken át az egyedi ízvilágot tükröző lekvárokig sok minden közül válogathattak a művelődési központba betérők. Az érdeklődés az eső, illetve csúszós út ellenére nagy volt, ami már így önmagában is azt jelzi: jövőre is kell hasonló programot szervezni. Ez a művelődési központ kollektíváján nem fog múlni, ez egészen biztos. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments