Vihar a foci körül: John Marsall kitart a váciak mellett

John MarsallValóságos nyilatkozatháború bontakozott ki a váci NB II-es csapat körül. Az egész hátterében a régi és az új tuladonos közötti háború áll, amely már eljutott odáig, hogy várhatóan jogi úton dől el, kinek van igaza. A korábbi tulajdonos környezetéből olyan hír kapott lábra, hogy az angol tulajdonos elhagyta a csapatot, ám ezt John Marsall (képünkön) személyesen cáfolta, amikor a nemrég Vácott járt. Rendezték az elmaradt béreket is, s a csapat kiállt az új tulajdonos mellett.

A lavinát egy, a neten megjelent hír indította el. Eszerint „a Vác vezetősége szerda délutánra összehívta a csapat játékosait. A labdarúgók kezdetben azt hitték, hogy elmaradt járandóságaikhoz jutnak hozzá, ehhez képest jött a fekete leves. Az új tulaj, az angol John Marshall üzenet útján bejelentette, hogy nem hajlandó több pénzt áldozni a klubra. Pár hónap volt a honi labdarúgásban vállalt szerepe. Facskó József sportigazgató tájékoztatása szerint a klubnál új befektetőt keresnek és igyekeznek némi anyagi juttatást adni a játékosoknak még az ünnepek előtt” – olvashattuk a sport365.hu cikkében. Az információ több médiában is megjelent, néhány szerkesztőségben epés megjegyzéseket is fűztek a hírhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

Ám hamar kiderült, hogy ez nem hír, hanem álhír volt. John Marsall közleményt adott ki, amelyben egyebek között azt írja a  sajtóban elterjedt hírekre reagálva, hogy nem kíván valótlanságokkal foglalkozni.

– A klub átvételekor feltárt visszásságok rendezése most az elsődleges cél – mondta az angol üzletember a pepsifoci.hu-nak -, amelynek nagy része már jogi útra terelődött, több feljelentés is született.

Hozzátette: „jelenleg is minden erőmmel azon vagyok, hogy zökkenőmentes legyen a klub működése és nyugodt környezetet biztosítsak a játékosok számára. Ezért a szakmai stábbal és a játékosokkal is folyamatosak az egyeztetések, tájékoztatjuk őket a helyzetről. John Marshall kihangsúlyozta: mint ahogy eddig is, a viták – remélhetőleg mielőbbi – lezárása után is finanszírozom a klubot, abban a reményben, hogy az általunk kitűzött célokat mielőbbi elérhessük. A folyamatban lévő ügyek lezárásához szakértői gárda támogatja munkánkat, valamint az MLSZ szakemberi is segítségünkre vannak, és célunk az, hogy közösen mielőbb megoldjuk a felmerülő problémákat, hiszen a korábbi céljaink nem változtak. Szeretnénk mielőbbi lezárni ezt az ügyet, hogy a csapat felkészülésével foglalkozhassunk”.

John Marsall álláspontját lapunk érdeklődésére Orbán Levente klubigazgató is megerősítette és jelezte: még karácsony előtt minden pénzt kifizettek a játékosoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A Dunakanyar-Vác korábbi tulajdonosa, bár még mindig bevételekre tesz szert a klub kapcsán, de nem költ az NB II Keleti-csoportjának hatodik helyén telelő csapatra. John Marshall, a klub angol tulajdonosa két hete pénteken személyesen köszönt el a téli szünetre a játékosoktól. A találkozón a labdarúgók megkapták elmaradt béreiket, valamint tájékoztatást a jelenleg kialakult helyzetről.

Rusvay Gergő és John Marsall

Rusvay Gergő és John Marsall kézfogása

Rusvay Gergő csapatkapitány a találkozó után elmondta a rangado.hu-nak: a csapat bízik az új tulajdonosban, aki tartja a szavát az ígértekhez, hogy futballt csinál Vácon! Minden híresztelés, ami az utóbbi időben napvilágot látott, csupán zavarkeltés céljából történt – tette hozzá a játékos. Vácon soha nem volt még ekkora egység, mint most! A csapatkapitány úgy nyilatkozott: John Marshall személyében egy erőskezű vezető érkezett a klubhoz, aki már eddig is rengeteget bizonyított. Szinte elképzelni sem lehet, hova fejlődhetne a váci futball vele! Már most látványosak a változások – folytatta Gergő. A csapat úgy gondolja, hogy az új angol tulajdonossal és természetesen a szakmai stábbal közösen el lehet érni Vácon a futball felvirágoztatását!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

7916

A csapat a stadionban a zöld gyepen a vezetőkkel: egységben az erő!

John Marshall egy újságírói kérdésre csupán annyit reagált: mint ahogy az elmúlt hónapokban, most is azon igyekszik stábjával, hogy tiszta és nyugodt feltételeket teremtsen a csapatának. Hozzátette: nagyon sajnálja, hogy a klub átvétele a feltárt visszásságok miatt ilyen sokáig elhúzódik. Folyamatosak az egyeztetések az MLSZ-szel, megoldást kell találni az ügy mielőbbi lezárására, ehhez a szövetségre is szükség van. Be kell látniuk, a váci futballnak van jövője, támogatni kell! Az angol üzletember reméli, hogy januárban végre pont kerülhet a történet végére, és megtörténnek majd a felelősségre vonások is. A csapat már bizonyította egységességét, bízik abban, hogy jövőre zavartalanul folytatódhat a munka Vácon. Van nálunk Angliában egy mondás: You cannot fail if you never give up! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments