Az egyik legkedveltebb célpont a Dunakanyar

Vác főtérAz országos átlagot meghaladó mértékben nőtt tavaly a Pest megyébe látogató és ott megszálló turisták száma, a legkedveltebb célpont változatlanul a Dunakanyar, a leglátogatottabb rendezvény a mogyoródi Forma 1. A KSH kimutatása alapján 2012 első kilenc hónapjában Pest megye kereskedelmi szálláshelyein 313 ezer vendég szállt meg – 4,3 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában -, és 608 ezer vendégéjszakát töltöttek el, ami 5,8 százalékos növekedés.

Országosan a vendégszám és az eltöltött éjszakák száma 2,8, illetve 4,1 százalékos emelkedést mutat.

A belföldi turisták száma továbbra is felülmúlja a külföldiekét, az előbbiek 7,4, az utóbbiak 2,4 százalékkal több éjszakát töltöttek Pest megyében az előző év azonos időszakához képest a KSH felmérése szerint. A határon túlról a régióba érkezők több mint háromnegyede EU-állampolgár, leginkább német, román és lengyel, illetve egyre többen utaznak ide a Koreai Köztársaságból is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Visszatérhet Petrovics László Nagymaros élére

Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke szerint a bel- és külföldi turisták körében még mindig a Dunakanyar a legkedveltebb főváros környéki célpont, a legtöbb, főként külföldi vendéget vonzó rendezvény pedig a Forma 1. Növekvő számban érkeznek távolabbról a százhalombattai Summerfestre is, míg a belföldiek körében a vecsési káposztafesztivál és a váci vigalom népszerűsége nőtt erőteljesen. (MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments