Embertől emberig érkezett az adomány a vízművesektől: egy mázsa ruha a gödi Topháznak

“Azon embertársunk segítése, aki vele születetten hordoz egy olyan problémát, aminek folytán nem tud a társadalomba teljes jogú tagként beilleszkedni, nem pusztán az állam, hanem mindannyiunk közös feladata. Ezt fedezték föl a DMRV Zrt dolgozói is. A társadalom nagyon nehezen nyit, ezért is örültünk, hogy megláttak bennünket. Nagyon köszönjük az adományt, mert a több mint egy mázsa ruha a legjobb helyre került” – e szavakkal hálálta meg Formanek Tamás, a gödi Topház Speciális Otthon intézményvezetője.

A vízszolgáltató munkatársai egész éven át gyűjtöttek a gondozottak számára.

Az adományt a gödi Topházban, január 25-én pénteken a vállalat minden dolgozója nevében Rácz Attila, a DMRV Zrt stratégiai igazgatója és Szabó Veronika HR osztályvezető és esélyegyenlőségi referens adta át. Rácz Attila hangsúlyozta, hogy a gyűjtési akció igényét tavaly év elején maguk a dolgozók fogalmazták meg, a munkatársak önálló kezdeményezése volt. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy a cég 2006 óta esélyegyenlőségi terv alapján dolgozik, 2009-ben megkapták a Social Label arany fokozatú minősítését is. Ez is mutatja, hogy a vízmű minden dolgozója elkötelezte magát e nemes társadalmi felelősségvállalás mellett, s ez tettekben is megnyilvánul. Szabó Veronika, a DMRV Zrt esélyegyenlőségi referense az átadáskor kiemelte: „Számunkra nemcsak az a fontos, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalóink számára biztosítsunk minél jobb körülményeket, hanem az is, hogy a környezetükben élőknek is tudjunk segíteni.”

_DSC8025-96px

A gyűjtésben a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány is közreműködött, amellyel a társaság évek óta nagyon jó viszonyt ápol, számos környezetvédelmi eseményen közösen vesznek részt. A civil szervezet képviseletében Bíró György is örömét fejezte ki a sikeres akcióval kapcsolatban, s hangsúlyozta, hogy a DMRV Zrt dolgozói, mint oly sokszor, most is önmagukat adták. „Ez nem egy kampány, nem egy rendezvénysorozat, hanem emberek gondolatvilágának az átalakulása” – válaszolt az alapítvány munkatársa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az adomány átadása után a vendégek meglátogattak egy részleget, ahol kisgyermekeket ápolnak nagy szeretettel és gondoskodással. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments