Harrach Péter újra indul a parlamenti székért 2014-ben, s azt mondja, ne a lábra menjünk, hanem a labdára

Harrach PéterVác közelében egy kátyú miatt kapott defektet és késett a hétfőre összehívott sajtótájékoztatóról Harrach Péter országgyűlési képviselő, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője. A késésért kárpótolta az újságírókat az, hogy beszélt – az MSZP kampány mellett – a váci Fidesz frakció szakadásáról is, valamint kijelentette: nem állíthatnak csak egy polgármester- és egy országgyűlési képviselőjelöltet a következő voksoláson a helyi pártok, a KDNP és a Fidesz.

– Van egy hírem önöknek: a kampány elkezdődött – kezdte stílusosan mondandóját a frakcióvezető. Méghozzá azzal a ténnyel, hogy megérkezett Magyarországra Ron Werber úr, az izraeli-amerikai kampányguru, aki a Népszabadság információi szerint két profi képességgel rendelkezik: az egyik a negatív kampány, a másik pedig a fanatizálásnak a képessége. A negatív kampány elkezdődött – mondta a KDNP-s politikus.

Az MSZP óriásplakátokkal indult a jövő évi választásra készülve, melyeken Matolcsy György pénzügyminiszter és Hoffman Rózsa oktatási államtitkár szerepelnek. Harrach Péter szerint azonban az a fontos, hogy ebben – az új felosztás szerint 4-es számú választókerületben – milyen lesz a hangulat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

– Akik ismernek engem, tudják, hogy negyedszer választottak meg a körzetemben és ez alatt én soha nem igyekeztem az ellenfeleimet olyan eszközökkel legyűrni, amely a negatív kampány kategóriájába tartozott volna – utalt Harrach Péter arra, hogy a korábbi Pest megyei 1. számú választókerületben, amelyhez egyebek között Szob, Nagymaros és több Vác környéki település is tartozott, nem talált legyőzőre.

A negatív kampánynak szerinte az a lényege, hogy a másik személyét támadják általában csúsztatással, vagy hazugságokkal. A képviselő szerint ma Magyarországnak és Vácnak arra van szüksége, hogy nyugodt és építő munkát végezzenek, és ha kell a kampány, akkor az legyen korrekt, békés és lényegre törő.

– Szeretnénk megkérni minden magyar politikai pártot, hogy az a légkör, ami az egykori Pest megyei 1-es számú választókerületben volt és ami reményeim szerint ezentúl itt a 4-esben vár, s Vácott is meglesz, az ne a gyűlölettől, hanem az országot jobbító szándéktól legyen hangos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A múlt heti testületi ülésen történt Fidesz frakciószakadással kapcsolatban úgy nyilatkozott: úgy látja, hogy akik kiléptek a frakcióból, azok korábban is sok esetben másképpen szavaztak.

– A különböző vélemények jelenléte a frakcióban eddig is megvolt. Most ez formát öltött. Ha megtörténik egy értékrend mentén az együttműködés a testületen belül, és ez talán frakciók fölött is érvényesül, akkor én nem látok benne problémát. Nem a szervezet a fontos, hanem az eszmeiség. Ha az eszmeiség az ő esetükben egy polgári, keresztény, nemzeti vonulatot jelent és azt jelenti, hogy a város érdekében dolgoznak, akkor ez nem jelenthet nagy problémát – mondta.

A KDNP frakcióvezetője ismét tagadta a korábban Vácon ellene felhozott vádakat, Eigen Józsefné, az MSZP tagja egy sajtótájékoztatón ugyanis azt állította, hogy a politikus egy fórumon a baloldal teljes megsemmisítését szorgalmazta.

– Nem hiszem, hogy az én stílusom lenne ez, nem is mondtam soha ilyet, szerintem ez is valahogy a negatív kampánynak a része – mondta. Szerinte az a fontos, hogy ne az embert támadjuk: a labdára menjünk és ne a lábra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A sajtótájékoztató végén kérdésre válaszolva elmondta: bár Vácott van hagyománya az egymás ellen küzdésnek, ő Fidesz-KDNP jelöltként indul a jövő évi választáson, ahogy korábban is. Ezzel egy dolog világossá vált: a két konzervatív párt országgyűlési képviselőjelöltje Harrach Péter lesz 2014-ben.

– Én az együttműködés híve vagyok. Nem a szervezet fontos, hanem az eszmeiség. Ma annak az értékrendnek a képviselete fontos, amit együtt felvállalt a Fidesz és a KDNP.

Hozzátette: Vácon elmondta a Fidesz és a KDNP helyi csoportjának, hogy egyszer volt csak külön indulás, de még egyszer nem lehet, sem a polgármesteri székért, sem az országgyűlési pozícióért.

– Nem lehet megtenni azt, hogy ilyen helyzetben kockáztassuk a győzelmet – hangsúlyozta a frakcióvezető. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments