Jobbik: a segélyezetteket is meg lehetne kérni, hogy segítsenek a hóeltakarításban

Jobbik logóA Jobbik váci szervezete továbbra is önállóan politizál az önkormányzatban és nem csatlakozott a Fidesz-KDNP koalícióhoz – szögezte le Kászonyi Károly, a párt városi képviselője a híresztelésekre reagálva. A jobbikos városatya egy más témával kapcsolatban megjegyezte: a közelmúltban tapasztalt nagy havazás esetén a közpénzből segélyezetteket is meg lehetne kérni, hogy segítsenek a városban a járdák, utak tisztításában.

Kászonyi Károly a múlt heti testületi üléssel kapcsolatban elmondta: lakossági észrevételek alapján több kérdésben is tájékoztatást kért Filó Andrástól, a Váci Hulladékgazdálkodási Kft vezetőjétől a szemétszállítással kapcsolatban. Ezek közé tartozik, hogy végre lehetővé kellene tenni a fémhulladékok szelektív gyűjtését. Főleg a lakótelepeken probléma, hogy a közös gyűjtőkbe nagy mennyiségű, illegális hulladék kerül. A képviselő ugyancsak választ vár a zöld hulladék elszállításának rendjével kapcsolatban.

Az elmúlt hetekben elterjedt a városban, hogy több iskolában nagyon nehéz megoldani a takarítást, mert ehhez nem kapják meg a szükséges eszközöket. Kászonyi Károly elmondta: személyesen keresett fel egy intézményt és meggyőződött róla, hogy a hír igaz. Az ügyben a gazdasági hivatalhoz fordult és ígéretet kapott arra, hogy pótolják a hiányzó takarítóeszközöket.

Jobbik sajtótájékoztató

A sajtótájékoztató résztvevői: Fehér Zsolt helyi pártelnök, Kászonyi Károly és Tölgyes Dániel (fotó: Váci Napló)

Az elmúlt hetekben Vácott nem volt zökkenőmentes a hóeltakarítás, ezt a képviselő a saját bőrén is megtapasztalhatta, amikor egy jeges felületen megcsúszott autó az ő kocsijával ütközött. Kászonyi Károly a lakossági panaszokat jogosnak tartja és határozottabb intézkedéseket sürget ezen a területen. Helyesnek tartja, hogy a közmunkásokat is bevonják a takarításba, s azt mondta, “munka nélkül segélyeket nem csak ennyi ember vesz fel Vác városában”. Ezért szerinte meg lehetett volna kérni a segélyezetteket, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel vegyenek részt önként a munkában. További lehetőség lehetett volna, hogy a börtöntől kérnek munkaerőt.

Tölgyes Dániel, a helyi Jobbik ifjúsági tagozatának vezetője a sajtótájékoztatón bejelentette: a váciak is csatlakoznak a Vona Gábor pártelnök által meghirdetett Magyar Tavasz mozgalomhoz. Támogatják a pártjuk törvénymódosítási kezdeményezését is, amelynek lényege, hogy a tanuló jogviszonnyal rendelkező főiskolások és egyetemisták kapjanak ugyanolyan kedvezményeket a passzív félévben is, mint máskor.

Országos ügyekről szólva megemlítette: olyan információik vannak, hogy egy hazai diákszervezet tagjait külföldi trénerek készítik fel a “harcra”, ez is azt igazolja, hogy ily módon is be akarnak avatkozni a magyar politikai küzdelmekbe. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments