NIF: a következő uniós költségvetési ciklusban megépülnek az új Ipoly-hidak

letkési Ipoly-hídA következő uniós költségvetési ciklusban megépülnek az új Ipoly-hidak – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt az MTI érdeklődésére. A távirati iroda annak kapcsán kereste meg az NIF-et, hogy hétfőn Farkas Iván, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) gazdasági ügyekért és régiófejlesztésért felelős alelnöke arról nyilatkozott Pozsonyban az MTI-nek, hogy nem kezdődhet meg az Ipoly-hidak építése 2015-ig a folyó alsó szakaszán.

Ezt jelzi, hogy az ehhez szükséges határidőre nem módosította szerződését a két társberuházó, a NIF és a szlovákiai Nyitra megye önkormányzata.

A NIF tájékoztatása szerint beruházóként két megépült Ipoly-hídnak volt a projektgazdája magyar oldalon. A rárosi hidat 2011. október 11-én, a Szécsény-Pető közötti hidat 2012 februárjában adták át a forgalomnak.

Közlése szerint a NIF továbbra is kiemelten kezeli az Ipoly-hidak – a Vámosmikola–Ipolypásztó (Pastovce) és az Ipolydamásd–Helemba (Chl’aba) – megépítését. A szlovák partnerrel eddig mintegy 20 alkalommal történt egyeztetés a pályázat benyújtásával, az új tervek készítésével, valamint a műszaki tartalommal kapcsolatban. A szlovák partnerrel közösen a kivitelezés teljes körű előkészítése – engedélyeztetés, tervjóváhagyás – jelen uniós költségvetési ciklusban befejeződik, ezáltal lehetőség lesz a következő uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a kivitelezés megvalósítására – közölte a NIF Zrt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments