Újra Félegyháza üzemeltetheti a kemencei tábort

kemencei ifjúsági táborKözel kétéves huzavona és pereskedés után ismét a kiskunfélegyházi önkormányzat birtokába került a kemencei ifjúsági tábor. A Börzsöny egyik legszebb pontján található létesítményt lepusztult állapotban, kifosztva szerezte vissza a város – számol be a hírről a város televíziójának honlapja. A kemencei ifjúsági tábor gondatlan kezeléséről már 2010 áprilisában beszámoltak, amikor Bense Zoltán önkormányzati képviselő a helyszínen próbált egyeztetni a bérlővel.

A tábor üzemeltetője ígéretet tett a felújításra és karbantartásra egyaránt. Ezek többsége azonban nem valósult meg. A főépület és a faházak egyaránt őrizetlenül, gazdátlanul maradtak, a berendezések eszközök egy részét ellopták. A félegyházi önkormányzat pedig – a korábban megkötött üzemeltetési szerződés miatt – két évig tehetetlen volt, még az őrzés-védelem, illetve állagmegóvás ügyében is. A peres eljárás a közelmúltban lezárult. A képviselőtestület decemberben a városfenntartó szervezetet bízta meg a tábor a kezelésével. A VSZKSZ megkezdte a munkálatokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Az alapvető karbantartási munkák elvégzése mellett a legfontosabb feladat a vagyonvédelem megoldása lesz – mondta el a városfenntartó szervezet vezetője, Vaskó József.

A VSZKSZ költségtakarékos módon kívánja megoldani a tábor védelmét. Több biztonsági cégtől is ajánlatot kértek arra, hogy kamerák és érzékelők felszerelésével, illetve gyors helyszíni megjelenéssel biztosítsák a vagyonvédelmet.

Vaszkó József azt is elmondta, hogy a tábor lepusztult főépületét a nyári szezon kezdetéig valószínű nem tudják olyan mértékben rendbe tenni, hogy az alkalmas legyen vendégek fogadására. Azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy a faházakban szállást kaphatnak a Börzsöny szerelmesei. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments