Körkép a közeli lehetőségekről: hol síeljünk?

síelésEgyre több ember kap kedvet a téli sportok űzésére. Hazánkban rengeteg hely kínál kedvező lehetőségeket a síelni vágyók számára. Ha, valaki nem szeretne sokat utazni, akkor érdemes a lakóhelyéhez közeli lehetőségeket megcéloznia. A legtöbb helynek van saját internetes oldala, ahonnan mindig frissen informálódhatunk a hóhelyzetről, az árakról és a különböző szolgáltatásokról. Íme, néhány csodálatos hely a Dunakanyarban és környékén.

Visegrádi Nagyvillám Sípálya. Az 1700 méteres sípálya rendszer remek lehetőségeket kínál a síelés szerelmeseinek. Ugyanis 4 évvel ezelőtt a visegrádi síiskola megépítette az első műanyag pályáját, ami kiválóan alkalmas gyakorlásra hó mentes időszakban is. Ez remek lehetőség ugyanis manapság kiszámíthatatlanok az időjárási viszonyok. Hol óriási hó van tél közepén, hol verőfényes napsütésben gyönyörködhetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Nagyvillám sípálya csúcsidőben 8 felvonóval működik. Magassága, 240-370 méter. Főként lankás, kellemes pályák találhatóak itt. A parkolás ingyenes. Működik büfé és melegedő is a pályánál és síoktatásra is lehetőség van.

Az árak, eltöltési időtől és kortól függnek.A felnőtt jegy árak 2500-4000 forintig terjednek, a gyerek, illetve nyugdíjas jegy árak 1600-3500 forint között mozognak.

Nyitva tartás már 10 centiméter hó esetén! Hétfő-csütörtök 9-től 21-ig, péntek és szombaton pedig 9-től 22 óráig várja síelőit.

Dobogókő. Dobogókő, Komárom-Esztergom és Pest megye határán, Budapesttől 25 kilométerre, észak-nyugati irányban helyezkedik el. Nagyon kedvelt a síelők számára. Két pálya található itt. Az első pálya 860 méteres, mivel a felső része meredek csak gyakorlott síelőknek ajánlott. Az alján síoktatásra is van lehetőség. A másik pálya már nagyobb, 1262 méteres. A felső részén nehézséget okozhat a szerpentin a kezdőknek, de a hegy lábánál lévő lankákon remekül lehet siklani mindenkinek. Mindkét pálya szintkülönbsége 168 méter.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Felnőtt jegy árak 3500-4000 forint között vannak a 14 éves kor alattiak pedig 2500-3000 forint között. Nyitva tartás, megfelelő hóviszonyok esetén minden nap 9-től 16 óráig.

Normafa. A szabadsághegy legmagasabb pontján, 447 méteren gyönyörű a kilátás Buda felé. A pálya 300 méter, aminek a szintkülönbsége 77 méter. Nagyon sokan szeretik a Normafán lévő sípályát, annak ellenére, hogy nem üzemel sífelvonó. Parkolási és étkezési lehetőség is van az odalátogatók számára. A síelés és szánkózás ingyenes! Manapság főként oktatásra használják a helyet. A gyerekek imádják és a lelkes szülők örömmel tartanak velük.

Sajnos idén az időjárási viszonyok miatt, több közelben lévő síelésre alkalmas hely bezárt, köztük a Zebegényben és a Nagy Hideg-hegyen található pálya is. Az utóbbi a hóviszonyok függvényében kinyit, érdemes az interneten tájékozódni. (Andréli Dalma – Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments