Már egy hete lobog székely zászló a váci városházán

székely zászló a városházánTöbb mint harminc polgármester vett át a székely zászlót Budafok-Tétényben csütörtökön. Vácon már az elmúlt héten kitűzték a magyar mellé a székely zászlót is, ezzel is szolidaritást mutatva a kialakult helyzet miatt.  Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő és Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester még január 28-án kérte a hazai önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések és polgármestereik mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat.

Budafok-Tétény kezdeményezése nyitott szívekre talált. Több mint 50 magyarországi település csatlakozott a szolidaritási felhíváshoz – olvasható a közleményben.

Mint írták, a Tisztességes Választásért Alapítvány 50 zászlót adott át Budafok-Téténynek, hogy továbbítsa azt a csatlakozó településeknek.

Eddig többek között a főváros III., VII., XVIII., a XXI. és a XXII. kerülete, valamint Gyöngyöspata, Diósd, Siófok, Barcs, Tata, Somogyvár, Tököl, Vác és Cegléd tűzte ki a zászlót a helyi önkormányzati hivatal épületére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Vácon már február 5. óta lobog a székely zászló, a lobogót a többi mellé a városháza erkélyére tűzték ki.

– Tekintettel arra, hogy a székely anyaváros, Székelyudvarhely testvérvárosa Vác városának, a zászlótűzés felhívására azonnal cselekedtünk, s immáron egy hete, hogy a városházára kitűztük a Székely nemzeti lobogót szolidaritásunk jelképeként – nyilatkozta lapunknak Fördős Attila polgármester.

Az Agerpres hírügynökség hétfői közlése szerint Hargita megyében negyven polgármesteri hivatalon, hatvankét iskolán és több más középületen leng a székely zászló. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments