Perzsa versek és zene a Rubrában: barangolás egy különleges világban

Nagy ImreTavaly ősszel kezdődött és azóta minden hónapban megrendezik a Rubra étteremben azokat az érdekes esteket, amelyek egyre népszerűbbek, s egyre több érdeklődőt vonzanak. Az ötletgazda, aki bevallottan elsősorban saját kedvenceivel szeretné megismertetni barátait, ismerőseit, a váciakat, azt mondja, ebben a ruhanó világban kell időt szakítani egy kis elcsendesedésre, amikor mások beszélnek és mi ellazulva figyelhetünk rájuk. Dr. Nagy Imre nem idealista, hanem nagyon is realista, s a tények őt igazolják.

Amikor tavaly, egy kicsit tartva a minden kezdet nehéz állapottól, belevágott a kezdeményezésbe, amelyhez jó partnerre talált a Rubrát üzemeltető Lavina Kft tulajdonosában, Szabó Lászlóban és felségében, elsőre egy rendkívül izgalmas dolgot adott a váciaknak: Zahora Mária segítségével mutatta meg az egyik nagy magyar kedvenc, az Indul a bakterház című film kulisszatitkait. Az étterem ehhez stílszerűen szilvásgombóccal és gatyamadzag-levessel járult hozzá – a madzag helyett persze tészta volt benne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Nagy Imnre és Saeed Seyed Agha Banihashemi, Irán budapesti nagykövete

Saeed Seyed Agha Banihashemi, Irán budapesti nagykövete köszöntötte az irodalmi est résztvevőit

A kezdet tehát nem is volt nehéz, a folytatás innen már sínen volt. A most keddi irodalmi esten Omar Khajjám, a világszerte ismert perzsa költő, s az ő verseit fordító, ugyancsak jeles magyar poéták terméséből válogattak. S ami külön megtiszteltetés volt a váciak számára, hogy elfogadta a meghívást Saeed Seyed Agha Banihashemi, Irán budapesti nagykövete, aki rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen rendezvény hazánkban létrejöhetett.

Császár AngélaAz esten angol nyelven is elhangzottak a versek, volt videóval színesített zenei bejátszás, a magyar fordításokat pedig Császár Angéla színművész (képünkön)  tolmácsolta a közönségnek, amely a végén vásárolhatott is a költő könyveiből.

Úgy tudjuk, a következő találkozásra egy különleges Latinovics-estet szolgálnak majd fel a Rubrában. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments