Egészséges életmódra nevelne a Bajnokok Útja Alapítvány: Tápai Szabina Vácon kezdi a munkát

Fazekas-Zur Krisztina kajakosElsősorban a fiatalok motiválását és az egészséges életmódra való nevelést tűzte ki céljául a Bajnokok Útja Alapítvány, amelyet Fazekas-Zur Krisztina (képünkön) olimpiai bajnok kajakozó hozott létre. A kezdeményezéshez már olyan sportolók csatlakoztak, mint Kammerer Zoltán, Fazekas Nándor, Lőrincz Tamás és Tápai Szabina. Az ismert kézilabdás hölgy, csapatunk egyik erőssége városunkban kezdi el az alapítványi munkáját.

A Sport TV Mai helyzet című hétfői műsorában Fazekas-Zur Krisztina elmondta: fontos, hogy a fiatalok lássák, ha valaki kitűz egy célt, azért érdemes küzdeni, bármilyen akadály is áll az útban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Több börtönben még több férőhely, a váciban is megszűnik a zsúfoltság

Az EHF Kupa-győztes kézilabdázó, Tápai Szabina – aki Vácon kezdi majd az alapítványi munkát – hozzátette: háromszor látogatnak el az iskolába egy évben, először magukról beszélnek, a pályájukról, az életükről. “Próbálunk játékos teszteket is szervezni, hogy tudjuk mérni a gyermekek fejlődését. Többször elmegyünk ugyanoda, hogy érezzék a gyerekek a törődést, és legyen visszacsatolás” – mondta a kézilabdázó.

Az ötletadó Fazekas-Zur Krisztina azt is elárulta, terveik szerint a jövőben tovább bővül majd az alapítvány létszáma, többek között a Londonban kétszeres aranyérmes Kozák Danuta is ígéretet tett arra, hogy csatlakozik hozzájuk. (MTI)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments