Holland tulipánerdő geometrikus formákkal a Budapest Sportarénában a hétvégén a Gardenexpón

tulipánerdőA hétvégén megrendezésre kerülő Gardenexpón egy hatalmas holland tulipánkert épül a Budapest Sportaréna leginkább koncertekről ismert küzdőterén, hogy elkápráztasson minden virágszerető érdeklődőt, nem csupán színekkel és illatokkal, hanem egyedi formáival is.  A közel háromszáz négyzetméteres kert megtervezésére és megépítésére a szervezők a Magyula (Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola) lelkes csapatát kérték fel.

Ők egy különleges koncepciót álmodtak a helyszínre.  A holland képzőművészetből merítve inspirációt a kiültetés mintájával Maurits Cornelis Escher munkásságának tisztelegnek, aki híres volt elgondolkodtató rajzairól és érdekes geometriai formákkal játszó munkáiról. 5000 virágzó tulipánból fogják kiültetni egyik legegyszerűbbnek látszó rajzát, egymás mellé helyezett különböző színű rombuszokból, melyek kocka látszatát keltik.

A citrom- és narancssárga, lila illetve piros színekből épülő tulipánkert nem csak a növények számát tekintve grandiózus, a felhasznált egyéb anyagokból is tekintélyes mennyiségre lesz szükség. Az építést húszfős kertépítő csapat végzi 21 köbméter föld és 150 zsák mulcs felhasználásával, mindössze két nap alatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ha tulipán, akkor TulipGarden Dunakanyar

Nézze meg élőben a végeredményt március 22-24. között a Gardenexpón, ahol a hatalmas tulipánkert mellett a legújabb kerti trendeket, bútorokat, kertépítő és kertészkedési eszközöket, valamint díjnyertes bemutatókerteket is megtekintheti, összesen 8000 négyzetméteren. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments