Könyvek illusztrációi a Torony Galériában

kislány  Szegedi Katalin rajzaSzegedi Katalin alkotásaiból nyílt kiállítás február végén a Lyra Könyvesház Torony Galériájában. A különleges, és minden darabjában egyedi, jobbára illusztrációként megjelent anyag egy különös világlátás terméke, egy olyan hölgyé, aki láthatóan tudja, mi a szép és okosan közvetíti érzéseit, amelyeket a téma kelt benne. Ha nem akarja elmulasztani azt az élményt, amelyet a kiállított alkotások végignézése ad az embernek, siessen, mert a tárlat március 21-én bezár.

Szegedi Katalin interneten fellehető életrajza szerint fiatal korában egy ösztöndíjnak köszönhetően néhány hónapig Rómában élt és alkotott. Mivel itt a művészet a hétköznapokban is teljes természetességgel van jelen, ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy az itáliai művészet, ezen belül is a reneszánsz festészet csodálójává váljék, de nagy hatással voltak rá a preraffaelita művészek alkotásai is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A festő Gulácsy Lajos és Füst Milán író különleges személyisége és titokzatos, már-már mesésnek mondható világa pedig egyenesen rabul ejtette.

A több mint negyven könyvnek köszönhetően mára elég markánsan kialakult egy stílus, mely rögtön felismerhetővé teszi a rajzait, de folyamatosan keresi az új kifejezési formákat. Újabban megjelenő könyveiben a hagyományos akvarellt kezdik felváltani az akril és kollázs technikával készült képek.

Magyar könyvkiadókon kívül amerikai, görög, német és dél-koreai kiadók felkérésére is dolgozik, melyek rangos nemzetközi elismeréseket is hoztak számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments