Mongol kormánydelegáció járt a DDC váci gyárában

mongol delegáció a DDC-ben - vezérlőA Duna-Dráva Cement Kft váci cementgyára is vendégül látta a hazánkba érkezett diplomáciai képviselőkből, építésügyi, és környezetvédelmi szakemberekből álló mongol delegációt. A küldöttség kérésére került a programba a szakmai látogatás. A kormányzati képviselőkből és építésügyi, környezetvédelmi szakemberekből álló delegáció néhány napig tartózkodott Magyarországon, elsősorban szakmai programjuk volt.

A Duna-Dráva Cement Kft örömmel tett eleget annak a kérésüknek, hogy szakmai látogatást tehessenek március 1-jén a váci cementgyárban.

– Azért kértük, hogy meglátogathassunk egy magyarországi cementgyárat, mert az itteni technológia, az energiafelhasználás, a környezetvédelmi megoldások mind szolgálhatnak olyan tapasztalatokkal, amelyeket Mongóliában is alkalmazni tudunk. A látottak alapján igen magas színvonalú munkát ismerhettünk meg és a környezettudatosság tekintetében is példaértékű megoldásokkal találkoztunk a DDC-nél – mondta el Ravjikh Erdeneburen építésügyi és városfejlesztési államtitkár, a delegáció vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

Váci látogatása során az ötfős küldöttség megismerkedett a magyarországi építőipar és cementgyártás helyzetével, a DDC cégcsoport tevékenységével, környezetvédelmi és társadalmi szerepvállalásaival.

mongol delegáció a DDC-ben- csoportkép-500

A vendégek és vendéglátóik. Mongóliában is nyitottak az új, korszerű megoldásokra

– A Duna-Dráva Cement Kft cementgyárai élen járnak a világszínvonalú technológiák alkalmazásában, hazai honosításában és az alternatív tüzelőanyag hasznosításában is. Többek között ezeket a módszereket is bemutattuk vendégeinknek – mondta el Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója.

A küldöttség megtekintette a korszerű cementgyártás eszközeit, és a gyárban alkalmazott modern, környezetbarát megoldásokat, többek között a hulladékok, mint másodlagos tüzelőanyagok felhasználási lehetőségeit is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments