Villanyfényes meccs a stadionban némi hideg széllel

Egri FC címereCsípős szél fújt a Duna felől, a bátrabbak mégis a lelátó tetejéről szurkolták végig a péntek esti váci Egri FC – Diósgyőri VTK focimeccset. Amely némi nosztalgiát is ébresztett a szurkolókban, hiszen már évek óta nem játszottak a stadionban villanyfényes mérkőzést, ráadásul nem első osztályút. A DVTK szurkolói – lehettek vagy ötszázan – meg is adták a módját, előbb az MLSZ-nek szóltak be néhány rigmussal, majd a csapatnak, de nekik legalább a jóból jutott több.

A meccsről túl sok jót nem lehet elmondani. Mivel a tévé is közvetítette, az egriek nagy része otthon maradt, talán ha két tucat elszánt hevesi biztatta csapatát, meg volt mondjuk ugyanennyi váci. Az biztos, hogy rendőr és biztonsági ember több volt, mint „hazai” drukker.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A mérkőzést Kassai Viktor vezette. Egy kicsit sajnáltuk a világhírű sípmestert, hogy szegénynek alacsony színvonalú magyar mérkőzéseken is fújnia kell, de hát ez a dolga és ráadásul még egy kis pénzt is keres vele. A játékosok nála többet, hiszen az NB I-ben – papíron legalábbis – profizmus van, az más kérdés, hogy húsz év alatt a magyar foci sehová sem jutott, egy helyben toporog. Kassai is biztosan tudja ezt, ennek ellenére a tőle megszokott nyugalommal sípolgatott, mintha mondjuk egy Manchaster United – Bayern München BL-döntőn tenné.

[flgallery id=3 /]

Rajta tehát nem múlt, hogy a pénteki meccsről jószerével csak a hidegre emlékezünk. A pályán ugyanis ritkán történt valami, főleg az első félidőben. Megtermett diósgyőriek szaladgáltak fehér mezben, és ütköztek időnként a cingár egri legényekkel, akik egy védelmi hibából hamar bekaptak egy gólt. Utána is jobbára védekeztek, a „vendégek” meg sok hibával támadgattak. A második félidőben aztán fordult a kocka, az egriek rájöttek, lehet ennek a DVTK-nak gólt lőni, volt több biztató próbálkozásuk, de sajna a kaput nem sikerült eltalálni. Márpedig gólt csak úgy lehet lőni, ha a kapufák által határolt területen a hálóba juttatjuk a labdát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Mondhatjuk azt egy kis optimizmussal, hogy az Eger váci bemutatkozása nem is volt rossz. Tényleg nem volt az. Állítólag több meccsüket is majd itt játsszák, s ha melegebb lesz az idő, biztosan többen látogatnak ki a stadionba. Szurkoljunk hát, hogy jöjjön végre a tavasz. (Furucz Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments