Visszavonta az Magyar Labdarúgó Szövetség a Dunakanyar-Vác licencét

Vác-Szeged focimeccsA Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának keddi beszámolója alapján a licencvizsgálatot követően a grémium megállapította, hogy a Dunakanyar-Vác klub nem pótolta a korábban tapasztalt hiányosságokat: nem rendelkezik megfelelő számú utánpótláscsapattal sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján, továbbá az NB II-es kritériumoknak megfelelő stadion, vagy pálya jogszerű használati jogával sem.

A bizottság jogi és pénzügyi szabálytalanságokat is megállapított a február 20-án indított vizsgálata során. Az MLSZ elsőfokú licencadó testületének döntése nem jogerős, ellene fellebbezést a fellebbviteli licencadó bizottságnak címezve lehet benyújtani a döntés kézhezvételét követő naptól számított nyolc napon belül.

A Dunakanyar-Vác játékosai február 23-án, a Videoton elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén nem léptek pályára, mivel állításuk szerint Héger József tulajdonostól az ősz folyamán sem fizetést, de még felszerelést sem kaptak. Később a fehérváriak elleni visszavágóra, illetve az első három bajnoki mérkőzésre sem állt ki a gárda, múlt szombaton azonban Orosházán már pályára lépett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József, valamint az angol befektető, John Marshall között. Utóbbi korábban megvásárolta a klub által létrehozott JMV Kft-t, ugyanakkor az egyesületet működtető és a licencjogokkal rendelkező céget nem tudta megszerezni. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments