Jó program ma estére: Telefondoktor

TelefondoktorA Váci Dunakanyar Színházban április 26-án, pénteken 19 órától mutatják be Szabó Borbála Telefondoktor című színdarabját, melynek egyik legnagyobb erénye, hogy egy pillanatra sem engedi el a nézőt és a közönség sokszor majdnem lefordul a székről a nevetéstől. A főszerepben Göttinger Pált láthatjuk, aki Békés Dénest, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyászt alakítja. A problémák nem is ott kezdődnek, hogy véletlenül bezárja magát a rendelőjébe, hanem, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn.

A megúszás életstratégiája extrém, ám totálisan hétköznapi példája bontakozik ki előttünk, azt a pillanatot ragadva meg, amikor a kártyavár felé tájfun közeledik, majd kíméletlenül oda is ér.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Békés Dénes karakterében egy kicsit mindenki magára ismerhet, nagyon emberi és esendő, ugyanakkor mulatságos figura, aki nem kis öniróniával képes szemlélni saját életét. A történet emellett az örökérvényűség mellett azért is kifejezetten élvezetes, mert van benne egy jó adag magyar valóság, gondolatok és kritika a világot illetően, amelyben élünk.

Az előadás remek péntek esti kikapcsolódást nyújt mindenkinek. (Péter Tamara) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments