Kisgombási baleset: négyen voltak, egy fiatal meghalt

A balesetet szenvedett autóKülönböző szóbeszédek terjednek a városban az április 6-án szombaton Kisgombáson történt baleset körülményeiről. Mint honlapunkon is beszámoltunk róla, nem sokkal három óra után egy autó lesodródott az útról és egy árokba hajtott. A balesetben egy fiatalember a helyszínen meghalt, egy fiatal lányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, ketten könnyebb törésekkel, zúzódásokkal megúszták.

A helyszínre riasztották a mentőket, a tűzoltókat és a rendőrséget. A Váci Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője, Csukovics Norbert alezredes is néhány perc múlva odaérkezett.

– Nagyon sok balesetet láttam már, ez a súlyosabbak közé tartozik – mondta lapunknak. – Amikor megérkeztem, a tűzoltók keményen dolgoztak a bal hátsó ülésen lévő hölgy kiszabadításán. Ez gyorsan sikerült is, őt a mentők azonnal elszállították. Az autó mellett egy fiatal férfi holtteste feküdt, a halál beálltát a szakemberek állapították meg. Azt láttuk, hogy a kocsi nagyon összetört, a bal oldalára billenve egy sárral teli árokban állt egy fa mellett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A járműben a rendőrség megállapításai szerint négyen utaztak. A kocsi egy korosabb Toyota Corolla volt.

– Ilyen esetekben természetesen szakértőket vonunk be a baleset körülményeinek tisztázásba – tette hozzá az alezredes. – A helyszínen az adatok rögzítésében műszaki szakértő is részt vett. Sok egyéb között azt is tisztázni kell, hogy a vezető fogyasztott-e alkoholt, vagy esetleg más befolyásoltság alatt állt-e.

Az ügyben halálos közúti baleset bűntette miatt folyik a nyomozás. Ha a vezető alkoholt is fogyasztott, akkor az súlyosbító körülmény lesz a bírósági tárgyaláson.

Az utóbbi időben szerencsére ritkák a városban a halálos balesetek, ebben szerepe van, hogy a rendőrség az ellenőrzések során kiemelten kezeli a járművek műszaki állapotát és folyamatosan igyekszik kiszűrni az ittas vezetőket. Mint látszik, a szigor indokolt. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments