Váci focitörténet: Héger már csak volt – és foci lesz?

labdarúgásBár különböző internetes fórumokon volt érdeklődés a váci futball jövőjével foglalkozó fórum megrendezése iránt, az elmúlt héten az újságírókkal együtt alig fél tucat érdeklődő gyűlt össze a stadion klubszobájában. A csapat játékosai legalább kétszer annyian voltak és megjelent valamennyi fontosabb szakvezető, Mózner János és Szabados György edzők, Bodonyi Béla, az utánpótlás neveléssel foglalkozó Vác Városi Labdarúgó SE elnöke, Belák Gyula technikai vezető, s a fórumot levezénylő, John Marshall jobbkezének tartott Orbán Levente.

Ami elhangzott, abban igazán nem volt semmi újdonság, legfeljebb annyi, hogy mára egyértelművé vált: a váci foci jövője már nem Héger Józseftől függ, s az is világos, hogy a következő szezontól is lesznek meccsek a stadionban, de hogy milyen osztályban játszik majd ama leendő váci csapat, az kérdéses.

Orbán Levente sorba vette azokat az okokat, amelyek a mai helyzetig elvezettek. Elmondta, hogy alaposan ismeri a John Marshall és Héger József közötti tárgyalások részleteit és ezekből egyértelmű, hogy az újonnan létrehozott JMV Kft – amelyben mellesleg még mindig Héger József az ügyvezető igazgató – nem kapta meg az NB II-es csapat további működtetéséhez szükséges jogokat és ez indította el a lavinát. Orbán Levente szerint a legutolsó megbeszélésen az az ajánlat született, Hogy az angol tegyen be a a licenc-szel rendelkező Dunakanyar-Vác Kft kasszájába mintegy 46 millió forintot, ebből fedezik a tavaszi szezon költségeit, cserébe annyi ígéretet kapott volna, hogy nyáron majd tovább tárgyalnak, a cég ügyeibe gyakorlatilag nem kapott volna beleszólást. John Marshall erre azonnal nemet mondott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

szurkolói fórum a stadionban

A történtek ismeretében jól látszik, hogy Héger József innentől kezdve elveszítette valamennyi támogatóját a városban és a csapat körül, sőt, a legtöbben szembe fordultak vele és elkezdődött a kiszorítósdi. A fő cél az volt, hogy meg kell szabadulni a tulajdonostól, aki egyöntetű vélemény szerint az eladás megakadályozásával gyakorlatilag elvágta a váci foci torkát. A többi már ismert: a játékosok az elmaradt bérek és a feltételek hiánya miatt a tavaszi első két meccsen nem léptek pályára, a város visszavonta a stadion ingyenes használatára vonatkozó nyilatkozatát, míg az utánpótlás egyesület bejelentette, hogy a jövőben nem hajlandó ingyen szerepeltetni négy korosztályos csapatát a Dunakanyar-Vác színeiben. E három dolog vezetett ahhoz, hogy a labdarúgó szövetség visszavonta a kft licencét, amin lehet még egy kicsit rugózni, de a vége egyértelmű: Héger Józsefnek most már van egy értéktelen cége, a városnak pedig egy halott focicsapata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Ám a fórumon kiderült: dicsérni jöttünk és nem temetni. A kiút ugyanis egyértelműen körvonalazódik, mégpedig két lehetőség mentén. Az egyik, hogy az időközben John Marshall többségi tulajdonában került, és az első osztályból nagy valószínűséggel kieső Eger révén kanyarodik majd a történet valamilyen úton Vác felé, a másik, hogy a klub mellett kitartó játékosokból megerősítik a megyében játszó Berkenyét, amelynek nagy esélyei vannak, hogy nyártól NB III-as lesz, s ezen az úton próbál a lehető leggyorsabban visszakapaszkodni a felsőbb osztályokba a Vác. (Váci Napló)

Furucz ZoltánTöbben jelezték, hogy az utóbbi soraink félreérthetőek, vagy inkább fogalmazzunk úgy: félre lehet magyarázni a szavakat. Akkor most szeretnénk pontosítani: az egri út, amely visszakanyarodhat,  értelmezésünk szerint csak az lehet, hogy az oda eligazolt váci játékosok visszatérnek majd hozzánk, főleg, ha ugyanaz lesz mindkét csapatnál a meghatározó tulajdonos. John Marshall ugyanis többször kijelentette, hogy Vácott jó focit akar, s ne felejtsük el: nekünk már volt egy jó csapatunk. És biztosak vagyunk benne, hogy lesz is… (Furucz Zoltán) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments