Gáll Gregor nem egy lyukon át figyeli a világot

Gáll GregorMa este 18 órakor nyílik meg Daneille Sablon festőművész és Gáll Gregor szobrászművész közös kiállítása a Madách Imre Művelődési Központ Emeleti Galériájában. A tárlat különlegessége, hogy egy család mutatja meg művészetét a nagyvilágnak. Az édesapa Gáll Gregor (képünkön), anyósa Danielle Sablon, felesége zongorán, lánya hárfán játszik majd.

Gáll Gregor 1957-ben született Veszprémben. Különböző művészeti területeket tanulmányozott: fa-, bronz- és kerámiaszobrászatot, ötvös- és aranyművességet, grafikát. Jelenleg öt párhuzamosan épülő stílusban alkot, de mindig visszatér a szobrászathoz.

– Én képzőművésznek nevezem magam, a jövő képzőművészének. Elhatárolom magamat a hagyományos kortársművészettől, ami a fő vonalaiban gyakran számomra kicsit életgyűlölő művészetnek tűnik. Én életigenlő művész vagyok. Ezzel egy kicsit kilógok a sorból. Alapvetően főleg szobrokat készítek, mert úgy érzem, hogy olyan üzeneteim vannak, hogy bronzba több évtized, év tízezredeken keresztül is érvényes üzeneteket fognak adni az embereknek. Ez az üzenet az érték. A dolgok értéke az akarásuk mértéke – mondta az Elektro Signal tévé Hazai című műsorában a művész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Gáll Gregor nem egy lyukon keresztül nézi a világot és hiszi azt, hogy csak ez az agy nézet az érvényes, hanem körkörösen érzékeli a körülötte történő dolgokat. Szerinte a világ nagyon gazdag lelki adottságokban ezért alkot öt különböző stílusban egyszerre.

A másik kiállító Danielle Sablon festőművész, Belgiumban született 1944-ben. 1984 óta állít ki Belgiumban, Olaszországban, Franciaországban, Svédországban, Japánban és Ausztráliában. Magyarországon először 1995-ben mutatkozott be. Több műve megtalálható magángyűjteményekben is.

Gáll Gregor és Danielle Sablon kiállításának különlegessége, hogy Gáll-Bidoul Arielle zongorán és Gáll Isis pedig hárfán működik közre. A felcsendülő dalokat közösen komponálták édesanya és lánya, akik gyakran zenésítik meg az édesapa és nagymama munkásságát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments