Két ajándék mozaik a színháznak, két név szerinti hely a mecénásoknak

Adomány a színháznakA Váci Dunakanyar Színház belső terét szerdától két kerámiamozaik díszíti Kardos Éva tulajdonos és Kardos Tibor képzőművész jóvoltából. A mozaikok két színházi művet – a Sok hűhó semmiért és a Szentivánéji álom – ábrázolnak. A mecénások támogatásukért két névre szóló széket kapnak a színházban.  Kardos Tibor arról beszélt, hogy lapunk, a Váci Napló hasábjain olvasta, hogy megnyílik a színház és, hogy keresik a támogatókat.

– Arra az elhatározásra jutottunk a feleségemmel, hogy mi a magunk eszközeivel, a magunk módján szeretnénk hozzátenni valamit ehhez a színházhoz. Ez a színház ugyanis nem csak Vácé, hanem a környező településeké is. Ezzel a két képpel hangulatosabbá kívántuk tenni a belső teret – mondta és átadta Mokánszky Zoltán alpolgármesternek és Kiss Domonkos Márk színházvezetőnek az adományozó leveleket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Volt már és lehet még ónos eső, erre kell figyelni

Az alpolgármester a város nevében mondott köszöntet az adományért. Mint mondta, Vác városa nem véletlenül a magyar kultúra városa.

– Minden, ami érték, azt a város díjazza és befogadja. Remélhetőleg nem csak színvonalas darabokat fogunk a színházban látni, hanem számos képzőművészeti alkotást is – mondta.

Kiss Domonkos Márk a színház nevében fejezte ki köszönetét és elmondta: csak adományokból tud felépülni egy színház. Hozzátette: két névre szóló széket adnak ajándékba a művésznek és feleségének, melyet maguk választhatnak ki. Mindenki, aki segíti a színházat, névre szóló széket kap ajándékba. Még 262 darab kiadó szék van.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Felcímkézték, mert nem szemetes a sótároló edény

Kardos Tibor már a következő adományt készíti, mint elhangzott egy dombor-plasztikán dolgozik, melyet a színház bejárata felett helyeznének el a későbbiekben. (Váci Napló)

DÍSZGALAMBKIÁLLÍTÁS
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!