Kórház: átadták a felújított pavilonokat

A szalag átvágásJobban felszerelt kórház, kényelmesebb kórtermek, új berendezések és egy színvonalas gyógyulást ígérő miniszteri beszéd – így foglalhatnánk össze az elmúlt szombaton a Jávorszky Ödön Kórházban megrendezett avató ünnepséget, amelyen Fördős Attila polgármester, Balog Zoltán miniszter, Stefka Nóra, a GYEMSZI általános főigazgató-helyettese és Sámoly György, az intézmény főigazgatója vágta át ünnepélyesen a felújított pavilon bejáratánál a szalagot. Bejelentették, hogy városunk országgyűlési képviselője, Bábiné Szottfried Gabriella a mintegy 700 milliós uniós támogatásból megújuló védőnői hálózat miniszteri biztosa lesz május 15-től.

Valódi ünnepi pillanat volt, amikor az elmúlt héten szombaton átvágták a szalagot a kórház felújított pavilonjának bejáratánál. Az utóbbi években súlyos eladósodottsággal küszködő intézmény, a krónikus betegségéből gyógyuló egészségügy – mindez meglehetősen ellentmondásos és nehezen kezelhető helyzetet alakított ki Vácott is. A kórház elindított rekonstrukciója, amely kormányokon túlmutató jelentőségű, most egy újabb, fontos állomásához érkezett el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

– A projekt megvalósulása támogatja az ágazati reform keretében az egészségügyi ellátásban bekövetkezett szervezeti-szervezési változásokat. A változások biztosítják, hogy az ellátórendszerben a megelőzés, gyógyítás, a gyógyulás egységes és integrált rendszere sikeresen kialakíthatóvá váljon, mely komplexitásánál fogva képes szolgálni a magas szintű, betegközpontú ellátást – fogalmazott beszédében Sámoly György főigazgató.

Stefka Nóra, a GYEMSZI általános főigazgató-helyettese a fenntartó nevében egyebek mellett azt mondta: ez a projekt is ékes bizonyítéka annak, hogy az egészségügyi intézmények állami tulajdonba vétele kifejezetten segíti a megújulást.

Fördős Attila polgármester a helyi önkormányzat erőfeszítéseit vette sorra. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években különböző jogcímeken összesen 738 millió forinttal támogatta a város a kórházat, s partnerek voltak abban is, hogy a térség vállalkozói 350 millió forintnyi munkához jussanak a nagyberuházás révén. Az emberek most azt várják, hogy a kórház falai között magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást kapjanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Balog Zoltán beszédében bejelentette: május 15-től Bábiné Szottfried Gabriella lesz a megújulásra váró országos védőnői hálózat miniszteri biztosa. A hungarikumnak számító szervezet megerősítését levezénylő majdani miniszteri biztos korábban ebben a kórházban dolgozott nővérként, így egy hozzá közel álló országos programba kapcsolódik be.

A “rögös utat” végigjáró váci beruházásról szólva kiemelte: a cél, hogy a legjobb ellátást kapják itt a betegek, gyógyítóik pedig jól érezzék magukat a modernizált intézményben.

A miniszter beszélt az elmúlt húsz évben elavult nagy ellátórendszerek – köztük az egészségügy – szükségszerű átalakításáról is: a kormány három évvel ezelőtt hozzálátott ezeknek a struktúráknak a megváltoztatásához. “Bízom benne, hogy ennek az átalakulásnak a lakosság döntő többsége a nyertese lesz”- mondta, majd elismerését fejezte ki a kórház-rekonstrukcióban részt vevőknek. A mostani avatás üzenete, hogy “mégiscsak haladunk”, mint ahogy a nemrég átadott 11 milliárdos győri kórházprojekt vagy a hamarosan megvalósuló miskolci és számos más egészségügyi beruházás is a fejlődést igazolja – tette hozzá. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments