Püspöki videóüzenet az Egyházmegyei Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Beer Miklós püspökA Váci Egyházmegyében május 10-11. között kerül megrendezésre egy Egyházmegyei Eucharisztikus Kongresszus. Ez a kongresszus kétnapos lesz, melyen az Oltáriszentségben valóságosan köztünk lakó Jézus Krisztusról szeretnének megemlékezni a résztvevők és egyben az Ő tiszteletét szeretnénk elmélyíteni a szívekben – Isten segítségével.  A jelenleg szervezés alatt álló Egyházmegyei Euchatisztikus Kongresszus jelszava: A  remény éltető forrása.

Ez a jelszó a reményvesztett világba kívánja belekiáltani, hogy Jézus Krisztusban van a mi igazi reményünk! Az alcím: „A bűnösöket hívom” (Mk 2,17).  pedig Jézus szavaira kíván utalni, hiszen Ő mondta, hogy a bűnösöknek van szükségük segítségre. Egyben tudjuk, hogy minél mélyebben vagyunk a bűnök erdejében, annál nehezebben tudunk indulni Krisztus, a legfőbb Orvosunk felé. Őket (minket) kíván bátorítani ez az alcím. Bárcsak minél többen meghallanánk ezt, és felhasználnánk az addig hátralevő időt lelkünk felkészítésére, szívünk fokozatos kitárására Jézus Krisztus felé! – írják a szervezők.

[embedplusvideo height=”326″ width=”530″ standard=”http://www.youtube.com/v/J8qg1aIYUDw?fs=1″ vars=”ytid=J8qg1aIYUDw&width=530&height=326&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6351″ /]

Beer Miklós püspök üzenete a kongresszus alkalmából

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Teltház volt az főiskola nyári táborában, volt legós robotika is

Hazánkban egy igen szép emlékű Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zajlott le 1938. május 25-29. között. Az Eucharisztikus Világkongresszusok sorában ez volt a 34. (idén, 2012. június 10-17. között Írországban rendezik az 50-diket). Ma a világkongresszusokat négyévenként rendezik. A világkongresszusok mellett rendszeresen vannak országos és egyházmegyei kongresszusok is többfelé a világban.

Ezen a 38-as Eucharisztikus Világkongresszuson százezrek ünnepelték Jézus Krisztust az Oltáriszentségben. Legtávolabbi vendégek: Brazília, Argentína, Chile, Fülöp-szigetek és Kína. Kiemelkedő programok voltak például 150 ezer elsőáldozó a Hősök terén, hajós körmenet a Dunán, éjszakai elmélkedés és szentmise 150 ezer férfivel, 25 ezer agrárfiatal külön szentmiséje, körmenet a Szent István Bazilikától a Hősök terére stb.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A váci Juhász iskola új vezetője támogatja a kreatív gondolkodást és az újszerű ötleteket

Mindezek emléke még ma is él az idősebb generációban. Ezért gondoltuk, hogy erre az eseményre emlékezve, annak 75. évfordulóján kerüljön sor egy újabb eucharisztikus eseményre – írják a szervezők. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments