Püspöki videóüzenet az Egyházmegyei Eucharisztikus Kongresszus alkalmából

Beer Miklós püspökA Váci Egyházmegyében május 10-11. között kerül megrendezésre egy Egyházmegyei Eucharisztikus Kongresszus. Ez a kongresszus kétnapos lesz, melyen az Oltáriszentségben valóságosan köztünk lakó Jézus Krisztusról szeretnének megemlékezni a résztvevők és egyben az Ő tiszteletét szeretnénk elmélyíteni a szívekben – Isten segítségével.  A jelenleg szervezés alatt álló Egyházmegyei Euchatisztikus Kongresszus jelszava: A  remény éltető forrása.

Ez a jelszó a reményvesztett világba kívánja belekiáltani, hogy Jézus Krisztusban van a mi igazi reményünk! Az alcím: „A bűnösöket hívom” (Mk 2,17).  pedig Jézus szavaira kíván utalni, hiszen Ő mondta, hogy a bűnösöknek van szükségük segítségre. Egyben tudjuk, hogy minél mélyebben vagyunk a bűnök erdejében, annál nehezebben tudunk indulni Krisztus, a legfőbb Orvosunk felé. Őket (minket) kíván bátorítani ez az alcím. Bárcsak minél többen meghallanánk ezt, és felhasználnánk az addig hátralevő időt lelkünk felkészítésére, szívünk fokozatos kitárására Jézus Krisztus felé! – írják a szervezők.

[embedplusvideo height=”326″ width=”530″ standard=”http://www.youtube.com/v/J8qg1aIYUDw?fs=1″ vars=”ytid=J8qg1aIYUDw&width=530&height=326&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6351″ /]

Beer Miklós püspök üzenete a kongresszus alkalmából

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Hazánkban egy igen szép emlékű Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zajlott le 1938. május 25-29. között. Az Eucharisztikus Világkongresszusok sorában ez volt a 34. (idén, 2012. június 10-17. között Írországban rendezik az 50-diket). Ma a világkongresszusokat négyévenként rendezik. A világkongresszusok mellett rendszeresen vannak országos és egyházmegyei kongresszusok is többfelé a világban.

Ezen a 38-as Eucharisztikus Világkongresszuson százezrek ünnepelték Jézus Krisztust az Oltáriszentségben. Legtávolabbi vendégek: Brazília, Argentína, Chile, Fülöp-szigetek és Kína. Kiemelkedő programok voltak például 150 ezer elsőáldozó a Hősök terén, hajós körmenet a Dunán, éjszakai elmélkedés és szentmise 150 ezer férfivel, 25 ezer agrárfiatal külön szentmiséje, körmenet a Szent István Bazilikától a Hősök terére stb.

Mindezek emléke még ma is él az idősebb generációban. Ezért gondoltuk, hogy erre az eseményre emlékezve, annak 75. évfordulóján kerüljön sor egy újabb eucharisztikus eseményre – írják a szervezők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments